Суд залишив в заставі «Ощадбанку» кінотеатр, який контролюють «приватівці»
11.08.2014   //  

06-1Суд відмовився визнати недійсним іпотечний договір, за яким ТОВ «Кінотеатр «Валентина» передало в іпотеку «Ощадбанку» будівлю кінотеатру «Комунар», що знаходиться на вул. Комунарівській, 2 у Дніпропетровську. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 30 липня.

Навесні 2006 року десятеро громадян взяли кредит в Ощадбанку на загальну суму 2,5 млн грн. строком на 36 місяців. Це – Пастухова І.М., Рибка М.В., Маковцев Р.І., Твердохлібова Л.С., Риндич О.М., Андрєєв О.В., Голотрепчук С.М., Штиря Д.Ф., Філова Н.Б., а також директор ТОВ «Кінотеатр «Валентина» Людмила Данилова.

Під заставу за цими кредитами державний банк отримав будівлю кінотеатру «Комунар». Іпотечний договір з банком підписав Кирило Данилов, який на той час був співзасновником фірми «Кінотеатр «Валентина».

Данилов діяв на підставі довіреності, затвердженої зборами засновників фірми. За даними протоколу, на цих зборах були присутні Кирило Данилов (15,34%), Євген Токарєв (2,37%) і О.Поліщук – уповноважений представник компанії «Mildenhall Limited» (82,29%), яка, за даними податківців, пов’язана з групою «Приват».

Однак у 2012 році вже при новому директорові фірма з’ясувала, що Поліщук участі у цих зборах не брала, а її підпис у протоколі – підроблений, що підтверджено судово-почеркознавчою експертизою.

ТОВ «Кінотеатр «Валентина» влітку 2013 року звернулося до суду з проханням визнати недійсним іпотечний договір з «Ощадбанком», та суд першої інстанції та Вищий госпсуд їй відмовили.

Вони вказали, що договір був би визнаний недійсним, якщо б фірма довела, що банк знав про підроблений у протоколі підпис. Та доказів цього суд не отримав.

Кирило та Любов Данилови вийшли з ТОВ «Кінотеатр «Валентина» у 2010 році. Засновниками фірми стали Євген Токарєв і кіпрська компанія «Агартек Інвестментс Лімітед».

Євген Токарєв разом з однокласником Ігоря Коломойського В’ячеславом Фрідманом (працює на 1+1) були співзасновниками ТОВ «Апріорі», а разом з членом Наглядової ради «Укрнафти» Михайлом Кіперманом – ТОВ «Севен Севентi Петролiум».

Кирило Данило був студентським приятелем Коломойського. У 2000-2012 роках він керував телекомпанією «Приват ТВ Дніпро» (9-й канал). У 2010 році нинішній заступник губернатора Дніпропетровщини Коломойського Борис Філатов заявляв, що спонсором Данилова на той час був народний депутат Святослав Олійник.

Кінотеатр «Комунар» був відкритий після реконструкції у 2001 році.