У сина екс-голови РДА забрали частину розважальних закладів на пляжі в Коблево
10.08.2014   //  

Суд скасував рішення виконкому Коблівської сільської ради Миколаївської обл., який визнав право власності на пляжний торгівельно-розважальний комплекс у с. Коблево на просп. Курортний, 29-В за ТОВ «Лагуна 18». Про це свідчить постанова Одеського апеляційного господарського суду від 22 липня.

Як встановила у травні 2013 року Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю, забудова була проведена за відсутності правовстановлюючих документів на земельну ділянку, дозвільних документів у сфері містобудування та в межах пляжної зони.

Забудова узбережжя у Комлевому відбувалася за такою схемою. У 2008 році за розпорядженням Миколаївської ОДА Очаківський лісгосп віддав фірмі «ААС» у користування на 49 років ділянку площею 8,75 га в урочищі «Коблеве». Призначення – для рекреаційних цілей з метою надання пляжних послуг.

У подальшому ПП «ААС» уклало з кількома фірмами, у тому числі з ТОВ «Лагуна-18», договори про спільне користування землею. При цьому в цих договорах не вказувалися ні номер, ні дата, на площа ділянок, ні їх місцезнаходження. І вже вказані фірми забудовували пляжі. Раніше вже повідомлялося про судові спори щодо побудованих розважальних комплексів у с. Коблеве по вулиці Курортній, 7/4, Курортній, 7/5, Пляжній алеї.

Фірма «Лагуна-18», наприклад, побудувала закусочну з літнім майданчиком, рятувальний пост, пункт прокату пляжного інвентарю, пляжну алею, встановила тіньові навіси, кабінки для переодягання, дитячий майданчик.

Засновниками ТОВ «Лагуна 18» є Ігор Васильєв і Анатолій Гуртовий, син екс-голови Березанської районної ради «регіонала» Валентина Гуртового. Разом із Андрієм Зарічанським і Сергієм Маяковським вони також є засновниками ПП «ААС».

Анатолій Гуртовий, Андрій Зарічанський та Іван Фаріонов також є засновниками ПП «Річ ААС», яке у 2008 році отримало у користування на 49 років 7,7 га лісу в урочищі «Рибаківка». У листопаді минулого року суд повернув цю ділянку держлісгоспу.

Нагадаємо, за даними «Укрдержліспроекту», за останні десять років ліси в урочищах «Коблево» і «Рибаківка» зменшилася на 300 га. Детальніше про оборудки екс-очільника Миколаївського обласного управління лісового господарства Петра Паламарюка читайте тут.