Росіянські обленерго позичили чверть мільярда на прожиття
10.08.2014   //  

Два обленерго 29-31 липня уклали угоди на отримання кредитів на суму 228,00 млн грн. в еквіваленті. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ПАТ «Вінницяобленерго», підконтрольне російському бізнесмену Костянтину Григоришину, уклало угоду з ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» на отримання 18 млн грн. у формі овердрафту під 18% річних. Єдиним конкурентом був «Фідобанк» Олександра Адарича.

ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» уклало угоду з АТ «Ощадбанк» на відкриття відновлювальної кредитної лінії строком на три роки у розмірі $17,50 млн. Вартість обслуговування кредиту становить $6,03 млн. Гроші отримано для рефінансування заборгованості по попереднім кредитам.

Єдиним конкурентом на тендері був «Перший Інвестиційний Банк», який належить компанії «VS Energy» російських бізнесменів Олександра Бабакова та Михайла Спектора, яким також належить і саме «Херсонобленерго».

Нагадаємо, раніше також отримало в кредит у «Ощадбанку» $11,25 млн «Одесаобленерго» Бабакова-Спектора. Тоді їхній «Перший інвестбанк» також програв тендер державному банку.