У Коломойського дали рідній фірмі «приватівця» і будівельного інспектора 7 мільйонів на спортзал
05.08.2014   //  

Управління капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 30 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Рубікон-Моноліт» на будівництво спортивного залу Дніпропетровської державної фінансової академії. Варітсть угоди склада 7,30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2015 р. коштом місцевого бюджету повинні реконструювати наявне приміщення, замінити комунікації та сантехніку, у вартість входить спортивне спорядження, меблі, медобладнання.

Фірму «Рубікон-Моноліт» заснували у 2004 р. Григорій Козинський і Роман Бенко.

Козинський відомий як директор ПАТ «Аеробуд» (до кінця 2011 р. – ТОВ «Рубікон»), яке контролюється кіпрськими компаніями. Козинський раніше виконував будівельні проекти на замовлення одного з лідерів групи «Приват» Геннадія Боголюбова, наприклад будівництво «Менори».

Бенко наразі працює у Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Дніпропетровській області, очолює відділ контролю та державного нагляду.

Наразі власниками фірми записані Вано Майсурадзе і Станіслав Маланчук, при цьому 70% статутного капіталу, що раніше належали Козинському, закріплено нерозподіленою часткою за самим «Рубікон-Монолітом».

«Рубікон-Моноліт» раніше тендерів не вигравав, натомість велику кількість держзамовлень отримала споріднена фірма «Рубікон-Трейдінг», за останні шість років він мав замовлень на 360,89 млн грн., з-поміж іншого це будівництво перинатальних центрів у рамках нацпроекту екс-президента Віктора Януковича «Нове життя» у Запоріжжі та Дніпропетровську на загальну суму 279,42 млн грн. При цьому в 2011 р. Дніпропетровська облпрокуратура порушила справу стосовно посадових осіб «Рубікон-Трейдингу» через завищення обсягу і вартості робіт. Однак і після цього фірма продовжувала отримувати підряди на додаткові роботи.

Окрім «Рубікон-Моноліт» на участь у тендері подавалися ще чотири компанії. Дві фірми пропонували виконати роботи на 300 тисяч дешевше, однак були відхилені – одна за відсутність підтвердженого досвіду виконання аналогічних робіт, друга за фінансову неспроможність (збитковість). Таким чином лишилося два конкуренти – ТОВ «БК «Ольвія» і ТОВ «Торонадо-Л.Т.Сервіс».

Власниками «Ольвії» є ТОВ «КУА «Альтус Ассетс Актівітіс», яку пов’язують з Дніпропетровським бізнесменом Вадимом Єрмолаєвим. Засновував компанію Руслан Кіптик, бізнес-партнер Єрмолаєва і його корпорації Алеф.

Власниками «Торонадо-Л.Т.Сервіс» є Сергій Банкожитенко, Олександр Ковалевський і Олександр Дзюба. До лютого 2011 року співвласником цієї фірми був Тарас Палій, син колишнього гендиректора ДП «Дніпропетровський облавтодор».