Склозавод екс-«регіонала» скасував арешт свого майна за мільйонні борги перед «Нафтогазом»
04.08.2014   //  

Суд визнав нечинною постанову відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби про арешт майна ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» та оголошення заборони на його відчуження. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 22 липня.

Постанову про арешт майна склозаводу держвиконавець ухвалив у грудні минулого року. Суди вказують, що це було зроблено несвоєчасно, адже виконавча служба мала дочекатися закінчення відстрочки, яку встановив суд.

У липні-листопаді 2013 року суди стягнули з Лисичанського склозаводу «Пролетарій» на користь НАК «Нафтогаз України» 142,11 млн грн. основного боргу за поставлений у 2012 році природний газ, а також 4,76 млн грн. штрафних санкцій. При цьому виплату цього боргу склозаводу дозволили відстрочити на 60 календарних місяців (5 років).

Відстрочку суд надав підприємству для того, щоб воно остаточно не ліквідувалося. Адже за останні кілька років фінансовий стан заводу погіршився, він значно скоротив виробництво.

Лисичанський склозавод «Пролетарій» є єдиним в Україні виробником стратегічної для будівельної галузі продукції – листового скла, що виробляється за сучасною флоат-технологією. Дана технологія забезпечує отримання полірованого скла високої якості, яке використовується для створення сучасних віконних систем, а також для скління автомобілів, тракторів та таке інше.

ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» контролює народний депутат Сергій Дунаєв – до квітня цього року входив до фракції Партії регіонів, а тепер позафракційний. Протягом 2009-2012 років був мером Лисичанська.

Формально власником 66% акцій заводу є кіпрська компанія «FG Plant Holdings Limited».