«Авіас» продав «Укртранснафті» бензину на 39 мільйонів
04.08.2014   //  

ПАТ «Укртранснафта» 21 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ ВТФ «Авіас» на постачання автомобільного палива на 39,05 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

На червень-листопад замовлено паливо за наступними цінами:бензин А-92 – 14,60 грн./л, бензин А-95 – 14,70 грн./л, дизпаливо – 14,60 грн./л.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Оптіма-Транс», яка через ланцюжок зв’язків має відношення до групи «Приват», яку також представляє «Авіас».

«Укртранснафту» з 2009 р. очолює Олександр Лазорко, який до призначення працював директором НПК «Галичина», яке також входить в групу «Приват». Увесь цей час паливні тендери держкомпанії вигравали фірми з групи «Приват».

Нагадаємо, у першому півріччі 2014 року «Авіас» та «Укртатнафта» з групи Ігоря Коломойського отримали державні підряди на постачання палива на 0,64 млрд грн. Без урахування гуртових закупівель «Укрзалізниці», які проводились ще за часів Віктора Януковича, здобутки «приватівців» на паливних тендерах наразі є найбільшими в Україні.