- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

30 мільйонів Київського бронетанкового заводу розчинились під наглядом родини нардепа Дубового

дубовий1 [1]

У червні Київський бронетанковий завод перерахував близько 30 млн грн. за непотрібні товари і послуги за завищеними цінами трьом комерційним фірмам. Фінансова операція відбулась під наглядом представників «Укроборонпрому», які виявились близькими родичами народного депутата від «Батьківщини» Олександра Дубового. Про це йдеться у розслідуванні Любомира Ференса на «Громадському ТБ». [2]

Під час перебування на лікарняному директора заводу Ігоря Куташева, фінансовим директором підприємства із правом підпису було призначено Едуарда Ільїна. За словами колишнього в.о.директора Леоніда Шоломицького, він підписав наказ про призначення нового фіндиректора за наполяганням керівництва «Укроборонпрому».

Саме Ільїн перерахував 12 млн.грн – ТОВ «Спец-ком-юг», 17 млн. грн. – «Інтер сталь ЛТД» і «Інвест-Авто 207» і 0,93 млн грн –  «Інжиніринговому центру Ай.Бі.Тек».

Одеський «Спец-ком-юг» отримав гроші передоплатою за постачання 20 корпусів БТР, хоча у договорі йдеться про те, що оплата проводиться по факту постачання. Сама фірма ще в травні продавалась через інтернет за 1000 доларів. За місцем прописки фірми її не виявилось.

«Інтер сталь ЛТД» і «Інвест-Авто 207» отримали гроші за постачання чорних і кольорових металів, які не потрібні підприємству. Завищення ціни закупівлі склало 2,3 млн грн. Окрім того, підприємство цих металів так і не отримало.

«Інжиніринговий центр Ай.Бі.Тек» отримав 0,93 млн грн. за «розробку системи відеоспостереження». За словами юриста держпідприємства, у договорі взагалі не зазначено, що саме повинна зробити комерційна фірма.

16 липня Леоніда Шоломицького затримало СБУ, Едуарда Ільїна розшукують.

Разом із тим журналісти «Громадського» виявили, що фінансові операції проводились під контролем трьох представників «Укроборонпрому». За словами працівників підприємства, керівником групи був чоловік на ім’я Андрій, який представлявся радником генерального директора «Укроборонпрому». Проаналізувавши журнал реєстрації перепусток, журналісти виявили, що за фінансовими операціями наглядали Андрій Дубовий, Кирило Дубовий і Степан Куций. Перші двоє є племінниками народного депутата Олександра Дубового, третій – чоловіком племінниці депутата.

Сам Олександр Дубовий повідомив, що не знає про стосунки його рідні із «Укроборонпромом».

«Сьогодні у нас війна йде. А ви мене питаєте – де племінник, де перебуває. Ну, це смішно», – сказав Дубовий.

Після виходу в ефір сюжету «Громадського» народний депутат Олександр Дубовий оприлюднив відеозвернення, у якому заперечив вплив своїх племінників на роботу Київського бронетанкового.

Зокрема, він заявив, що вони перебували на території підприємства, як представники  комерційних структур, окрім того у нього є 26 племінників, і він не знає, чим вони займаються. Сам сюжет «Громадського» народний депутат охарактеризував «як мінімум непрофесійним, а як – максимум – «заказухою».