У офшора з Тортоли забрали 10 гектарів рекреаційних земель на Кіровоградщині
01.08.2014   //  

Суд визнав недійсним договір оренди, за яким Петрівська райдержадміністрація передала в оренду ТОВ «Спілка мандрівників» 10,18 га рекреаційних земель. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 24 липня.

Передаючи цю землю в оренду, Петрівська РДА вийшла за межі своїх повноважень, адже розпорядження ділянкою входить до компетенції Кіровоградської облдержадміністрації.

РДА діяла би правомірно, якби передала державні землі в оренду для ведення водного господарства, індивідуального дачного будівництва або ж будівництва шкіл, закладів культури, лікарень, підприємств торгівлі тощо.

Натомість «Спілка мандрівників» отримала ділянку для розміщення бази відпочинку «Ласкаючий вітерець».

Будівлі цієї бази, що розташовані у с. Солдатське, вул. Шкільна, 25, фірма купила у ВАТ «Південний радіозавод» у травні 2010 року. А вже у жовтні того ж року райдержадміністрація віддала фірмі ділянку площею 10,18 га в оренду на 49 років за рахунок земель рекреаційного призначення на території Богданівської сільради.

Засновником ТОВ «Спілка мандрівників» є компанія «Бріндл Лімітед» з Тортоли. Директором фірми є Оксана Медяна, яка станом на 2010 рік значилася засновником цієї фірми.

Компанія «Бріндл Лімітед» також є засновником ТОВ «ТРК ТВ Рентал». Директором цього підприємства є Олександр Пограничний, родич шеф-редактора «Судово-юридичної газети» Святослава Пограничного. «ТРК ТВ Рентал» і «Спілка мандрівників» зареєстровані у Києві за однією адресою: на вул. Тополева, буд. 6, кв. 63.

За цією ж адресою прописане ГО «Асоціація Зіркових Готелів», засновниками якого значаться Єгор Желтухін і Наталія Мамченко – кореспонденти «ТРК «Право ТВ». Останнє належить Святославу Пограничному (50%), депутату Одеської облради від Партії регіонів Олександру Ушканову і Ларисі Ткач.

Разом з тим «Спілка мандрівників» є одним із засновників Асоціації «Зіркових готелів». До складу засновників Асоціації також входять, зокрема, ТОВ «Готель «Донбас Палас» і ТОВ «Інтерн» з групи Ріната Ахметова, а також ТОВ «Готель «Прем’єр Палац» і ТОВ «Готельний комплекс «Русь».