Атомники заплатять 141 мільйон партнерці екс-голови тендерного комітету «Енергоатому»
01.08.2014   //  

ВП «Запорізька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 15 липня уклала угоди з ДП «Всеукраїнської громадської організації онкоінвалідів «Спілка онкоінвалідів» «Фаворит-Плюс» на придбання вимірювальних приладів на суму 141,22 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З них 42,31 млн грн. коштуватиме автоматизована система радіаційного контролю спецкорпусу (1 комплект) і 98,91 млн грн. – автоматизована система контролю радіаційної обстановки (1 комплект) і. Поставка має відбутися до квітня і вересня 2016 року відповідно.

Як повідомляли раніше «Наші гроші. Запоріжжя», керівником дочірнього підприємства «Фаворит-Плюс», як і самої «Спілки онкоінвалідів», є Лариса Бернадіна. Вона є співвласником ТОВ «Сарненський новобуд» разом з Олександром Руміком, який до 2008 року очолював тендерний комітет» ДП «НАЕК «Енергоатом».

За даними ЗМІ, «Фаворит-Плюс» отримувало підряди «Енергоатому» в часи, коли Румік очолював тендерний комітет держпідприємства. Однак ці дані не зафіксовані у «Віснику державних закупівель», який почав працювати з 2008 року. Відтак протягом останніх п’яти років ця компанія тендерів не вигравала.

Договори з «Фаворит-Плюс» стали укладати з травня 2014 року. На сьогодні сума замовлень складає 226,24 млн грн., усі від ВП «Запорізька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом».