Держгірпромнагляд посеред війни хоче вгатити 12 мільйонів у базу відпочинку на Донеччині (документи)
31.07.2014   //  

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України збирається інвестувати близько 26 мільйонів у базу відпочинку на Донеччині, де все ще триває військовий конфлікт й антитерористична операція. Про це стало відомо з відповідного наказу Держгірпромнагляду, копію якого надав «Нашим Грошам» головний редактор журналу «Все про охорону праці» Олексій Дердін.

В наказі від 16 червня йдеться про створення державного підприємства ДП «База відпочинку «Нептун».

Утворювати його будуть на базі державного майна двох державних експертно-технічних центрів (ЕТЦ) Держгірпромнагляду – Донецького і Київського.

Під майном мається на увазі база відпочинку у Донецькій області, в смт. Ялта, по вул. Нахімова 1. Селище Ялта розташоване на узбережжі Азовського моря під Маріуполем, який до середини червня був під контролем бойовиків.

Донецькому ЕТЦ наразі належить будинок 1 літера Б загальною площею 2 593 тис м кв. Його оціночна вартість, за даними Держгірпромнагляду, складає 5,40 млн грн.

Київському ЕТЦ належить друга частина – будинок 1 літера А, загальною площею 20,094 тис м кв. і заявленою вартістю 7,20 млн грн. Тобто все майно загалом держслужба оцінила в 12,60 млн грн.

Разом з тим, згідно з даними Міністерства юстиції щодо продажу арештованого та конфіскованого майна, ця сама база відпочинку «Нептун» була продана у серпні 2013 р. Ахвердяну Е. А. за 1 033 000 грн.

В наказі також зазначено, що статутний капітал новоствореного держпідприємства має скласти 25,75 млн грн. Утворений він буде з двох частин – вказаного вище майнового комплексу, а також грошових коштів держпідприємств, що належать то до сфери управління Держгірпромнагляду. Йдеться про 13,15 млн грн., які мають надати структурні регіональні ЕТЦ, навчально-методичний центр, сертифікаційний центр, а також редакції двох газет Держгірпромнагляду. Вони, згідно з документом мають зробити внески до статутного фонду у розмірі від 100 тис грн. до 2 млн грн.

Окрім того, в наказі також йдеться про призначення директором нового ДП Ахвердяна Едуарда Арутюновича.

Він також відомий як співвласник фірми ТОВ «Уніка-Буд», яка у 2012 р. виграла тендер вищезгаданого Донецького ЕТЦ на реконструкцію гуртожитку за 53,57 млн грн.

У Єдиному державному реєстрі поки що даних про нове держпідприємство «База відпочинку «Нептун» немає.

Державну службу гірничого нагляду та промислової безпеки України з 2010 року очолює Олександр Хохотва. Раніше він займав різні державні посади, у тому числі був заступником голови Донецької облдержадміністрації.

ДГПН-1 ДГПН-2 ДГПН-3

ДГПН-4 ДГПН-5 ДГПН-6