Рідна фірма профспілкового очільника програла спір за оренду будинку ім. Чехова в окупованій Ялті
30.07.2014   //  

ТОВ «Росичі» не вдалося через суд змусити Національну спілку письменників України продовжити оренду будинку творчості письменників ім. А.П. Чехова в Ялті до кінця 2020 року. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 21 липня.

Фірма «Росичі» наймала будинок з 2005 року, і в грудні 2012 року звернулася до Спілки письменників з проханням поновити договір, але отримала відмову. Спілка натомість у лютому 2013 року передала будинок ім. Чехова в оренду ПП «Позитив-Південь».

ТОВ «Росичі» на початку жовтня у суді першої інстанції добилося продовження оренди будинку ім. Чехова (вул. Манагарова, 7, Ялта) до 2020 року і скасування договору оренди із ПП «Позитив-Південь».

Але апеляційний суд у квітні цього року це рішення скасував. Суд вказав, що договір оренди поновлюється за відсутності заперечення однієї зі сторін. А в даному випадку таке заперечення з боку Спілки письменників наявне. ВГСУ залишив постанову апеляційного суду без змін.

Засновником ТОВ «Росичі» є Галина Шрестха і Владислав Саєнко, син заступника голови Федерації профспілок України Володимира Саєнка. З кінця 1990-х і до 2012 року Володимир Саєнко сам керував цією фірмою, і разом з дружиною Анжелою вони входили до складу засновників «Росичів».

У листопаді минулого року Володимир Саєнко був арештований за звинуваченням у привласненні і розкраданні держмайна. Повідомлялося, що чиновник впродовж тривалого часу передав високопосадовцям хабарів на суму близько $7 млн. Втім, справа до суду так і не дійшла. У грудні, вже під час Майдану, Саєнка випустили з-під варти.

Директором і засновником ПП «Позитив-Південь» є екс-депутат Массандрівської селищної ради (2006-2010) Кирило Тюленєв.

Нагадаємо, 16 березня відбувся нелегітимний референдум про приєднання Криму до Російської Федерації. 18 березня у Москві президент РФ Володимир Путін, спікер розпущеної Верховної Ради АРК Володимир Константінов, самопроголошений прем’єр Криму Сергій Аксьонов і «народний мер» Севастополя Олексій Чалий підписали договір про входження Криму до складу Росії. Україна не визнає новостворених органів влади півострова та їхніх рішень.