Коломойський продасть МВС бронежилетів і касок на 55 мільйонів. Вдвічі дешевший український постачальник Авакову не підійшов (додано)
30.07.2014   //  

(додано повідомлення заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Бориса Філатова та скрін-шот тендерного оголошення, розяснення МВС та Геннадія Корбана)

Міністерство внутрішніх справ України 18 липня акцептувало пропозиції ТОВ «ВКФ «Авіас» на постачання бронежилетів та касок на загальну суму 55,32 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовляють 2 000 бронежилетів 5 класу захисту. Загалом партія обійдеться в 36,77 млн грн., акцептована ціна одного жилету склала 18 387 грн.

Окрім того за 18,55 млн грн. замовлено 6 тисяч шоломів для захисту від куль по 3 090 грн./шт.

Виробник та комплектація невідомі, оскільки тендер проводять за процедурою «у одного учасника», відтак технічне завдання на «ВДЗ» відсутнє. Отримати бронежилети й каски міністерство має до 1 вересня.

Обмундирування замовляють з метою забезпечити вказаними засобами захисту особовий склад органів та підрозділів МВС, залучений для виконання завдань з охорони громадського порядку, боротьби зі злочинністю, підтримання безпеки дорожнього руху та інших заходів в рамках проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Обидві закупівлі здійснюють з огляду на нагальну потребу й відсутність часу на проведення відкритих торгів, які можуть зайняти півтора-два місяці.

Нагадаємо, ТОВ «ВКФ «Авіас» входить у група очільника Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського і займається продажем палива. Фірма є одним з найбільших постачальників бензину й дизелю державним структурам, загалом за перші 6 місяців поточного року вона виграла тендерів на 450,99 млн грн. Разом з тим 2 липня «Авіас» отримав дозвіл Кабміну на імпорт військових касок і бронежилетів.

Згідно з даними «ВДЗ», участь у переговорах по обох закупівлях брали дві фірми – окрім «Авіаса», Міністерство також вело переговори з ТОВ НВП «Темп-3000», яке зараз є основним постачальником бронежилетів для Міністерства оборони та Нацгвардії. «Темп» пропонував постачати обидва товари суттєво дешевше.

Так, партію бронежилетів він готовий був продати за 16 млн грн. (тобто вдвічі дешевше, по 8 000 грн./шт.), а шоломи – за 15,60 млн грн. (тобто на 16% дешевше, по 2 600 грн. за штуку).

«Наші гроші» звернулися до за Ігоря Маюка, зазначеного у тендерній документації як відповідальна за проведення тендеру посадова особа, з питанням про принцип відбору постачальника. Однак надавати коментар у телефонному режимі Маюк відмовився. «Наші Гроші» спрямували в МВС офіційний запит з питанням про критерії вибору постачальника, а також технічну специфікацію закупівлі. Відповідь буде оприлюднена одразу ж після її отримання.

филатов

авіас

Після опублікування цієї інформації свої роз’яснення щодо закупівлі дав заступник глави Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан.

Також Міністерство внутрішніх справ опублікувало подробиці закупівлі та контракт на постачання польських бронежилетів та касок.