Рідна фірма брата Галицького має виплатити держпорту гроші за підпільне користування готелем
29.07.2014   //  

Суд стягнув з ТОВ «Готель Одеса» на користь Державного підприємства «Одеський морський торговельний порт» 441 тис грн. – суму коштів, які належать порту на підставі права спільної сумісної власності (80% прибутку від надання в оренду нежитлових приміщень готельного комплексу). Про це свідчить рішення Господарського суду Одеської області від 24 червня.

Будівля готельного комплексу «Одеса», який розташований на вул. Приморська, 6а, знаходиться у спільній частковій власності, а саме: 20% готельного комплексу є власністю фірми «Готель Одеса», 80% – державного порту.

У 2002 році сторони домовилися, що фірма буде повністю експлуатувати комплекс, сплачуючи порту компенсацію за користування його часткою майна. Договір спочатку було укладено на два роки, а потім мировою угодою продовжено на 49 років. У 2011-му Вищий госпсуд цю мирову угоду скасував.

Вже після цього без відома порту фірма здавала приміщення комплексу в оренду, у результаті чого в період з листопада 2011 року по серпень 2013 року включно отримала 760 тис грн. орендних платежів. Відповідно до розподілу часток, порту із цієї суми належить 608 тис грн. і саме цю суму державне підприємство стягує через суд.

З огляду на те, що ТОВ «Готель Одеса» добровільно виплатило державному порту 167 тис грн., суд зобов’язав фірму повернути Одеському порту решту – 441 тис грн.

Готель «Одеса» (колишній «Кемпінські») був побудований і зданий в експлуатацію у 2001 році Одеським портом (80%) за участю інвестора (20%).

У 2012 році, вже після того як ВГСУ розірвав мирову угоду з ТОВ «Готель Одеса», екс-міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що комплексом управляло «якесь одеське мафіозне угрупування», готель є збитковим, і тому його відомство підшукало для нього нового оператора. Готель передали в управління компанії «Прем’єр Інтернешнл», яку пов’язують з екс-віце-спікером Держдуми РФ Олександром Бабаковим.

У лютому цього року місцеві ЗМІ писали, що готель вже четвертий рік (починаючи з 2011-го) простоює, не приймаючи відвідувачів.

Фірму «Готель Одеса» (раніше називалося ТОВ «Цезар») заснував брат екс-голови Держцентру зайнятості Володимира Галицького Олександр Галицький разом із Семеном Сухановим. У подальшому у складі засновників їх замінили офшорні компанії. Зараз засновниками «Готелю Одеса» значаться «Арріева Інвестментс ЛТД» з Тортоли і лондонська компанія «Опера Інвест Лімітед». Керівником фірми з 2007 року є Анатолій Бусигін.

Готель «Одеса» (колишній «Кемпінські») – найбільший готельний комплекс міста. Будівля стоїть на березі моря, навпроти пам’ятнику Дюку де Рішельє та Потьомкінських сходів.

ФОТО: Думская.net