Екс-дружина гендиректора “Укрзалізниці” продала залізниці деревини на 4 мільйони. Дорого (додано)
28.07.2014   //  

(додано повідомлення прес-служби «Укрзалізниці»)

ДП «Укрзалізничпостач» 16 липня уклало угоду з ТОВ «Форест» на постачання деревини на суму 4,37 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбають пиловник хвойний і твердолистяний (див. специфікацію і ціни у таблиці). Закупівельні ціни на товар удвічі вищі від аналогічних пропозицій ДП «Остерське лісове господарство» (ціни уточнено у телефонному режимі).

Основною власницею фірми «Форест» є Іванна Вислинська, дружина Бориса Остапюка, генерального директора «Укрзалізниці», другим співвласником і директором підприємства значиться Дмитро Перцович.

Фірма «Форест» почала вигравати перші тендери з липня цього року. Наразі сума отриманих нею замовлень складає 9,10 млн грн. Борис Остапюк призначений гендиректором Укрзалізниці 1 квітня цього року.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів, було ТОВ «Лексен» Руслана Карлова, який у 2010 році працював в «Укрзалізничпостачі».

На тендер також подавалися дешевші на 4% і 6% пропозиції ТОВ «ВВК Центр» і ТОВ «Донтехноком». Однак замовник відхилив ці заявки через неповний пакет документів, зокрема відсутність підтвердження відповідності продукції вимогам закупівлі, також були претензії до оформлення пропозиції.

Після опублікування цієї інформації до «Наших Грошей» надійшов лист від прес-служби «Укрзалізниці». У ньому повідомляється, що «Борис Остапюк офіційно розлучений з Іванною Вислинською вже більше десяти років і разом не проживають. Розлучення підтверджено офіційними документами».

Найменування продукції Кількість, м3 Ціна за договором, грн/м3, грн. Ціни ДП «Остерське лісове господарство»,грн/м3
Пиловник твердолистяний І сорт, діаметр від 26 см. та більше 20 2358 1300
Пиловник хвойний 2 сорт, діаметр від 26 см. та більше  2404 1062  520
Пиловник хвойний 1 сорт, діаметр від 26 см. та більше  1623 1092  590