Рідна фірма ахметівських менеджерів допомогла розіграти 24 мільйони підконтрольного Ахметову «Дніпрообленерго»
25.07.2014   //  

ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» 17 липня за результатами тендерів уклало угоди з ПАТ «Київсільелектро» на реконструкцію повітряних ліній на загальну суму 24,19 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цих лотів 14,78 млн грн. піде на лінію «Правда» – «Христофоровка», решта 9,41 млн грн. на «КПО» – «Сурська».

Директором і власником найбільшого окремого пакету акцій у розмірі 18% є Василь Іванчук. За останні шість років фірма, разом зі своїми дочірніми підприємствами, виграла тендерів на 549,85 млн грн.

Єдиним конкурентом на обох тендерах ставало ТОВ «Укрелектромережбуд», інших конкурентів відхиляли за невідповідність техумовам тендеру, з них двоє з дешевшими пропозиціями.

Фірму «Укрелектромережбуд» заснували у 2001 р. Владислав Томашевський та Ігор Кошелєв, який до недавнього часу очолював одну з компаній Ріната Ахметова – ТОВ «ДТЕК Трейдінг». У 2006 р. власником «Укрелектромережбуд» замість Томашевського і Кошелєва стало  ТОВ «Перший радник». Власниками останнього на той момент були Олексій Захарчук, відомий як представник групи Ахметова в наглядових радах підконтрольних його групі енергетичних підприємствах, наразі також згадується як заступник директора зі стратегій розвитку ДТЕК, та нинішній голова НКЦПФР Дмитро Тевелєв. У 2008 р. фірму переоформили на Аліну Геза. Незмінним директором «Укрелектромережбуду» з 2002 р. є Ордаш Дадашов, наразі депутат Донецької облради від Партії Регіонів. За останні шість років фірма виграла тендерів на 279,41 млн грн.

Нагадаємо, Дніпропетровське обленерго контролюється ДТЕК, у державної НАК «Енергетична компанія України» лишається 25% акцій.