Утримання автомобілів податкової міліції подешевшало майже вдвічі
23.07.2014   //  

Міністерство доходів і зборів України 8 липня уклало угоду з ДП «Сервісно-видавничий центр Міністерства доходів і зборів України» на транспортні послуги загальною вартістю 9,96 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Більша частина цієї суми – 8,28 млн грн. – піде на послуги з автотранспортного обслуговування спеціальними автомобілями підрозділів податкової міліції Міндоходів України.

За лютий проплачують користування 146 одиницями, з березня по грудень використовуватимуть 155 автівок. Таким чином, один автомобіль в середньому обходиться по 4 900 грн./міс.

Для порівняння, за даними «ВДЗ», минулого року 5 місяців користування спец-автопарком у складі 146 авто замовляли за 6,54 млн грн., що з розрахунку на одне авто за місяць складало близько 9 тисяч.

Решту 1,68 млн грн. витратять на обслуговування центрального апарату Міндоходів України. На ці потреби винаймають 5 автомобілів. Марки автівок та період надання послуг не уточнені.

Підприємство міністерства отримало підряд без відкритих торгів, з посиланням на відсутність конкуренції. Йдеться про забезпечення Міністерства та його підрозділів транспортом, спеціально обладнаним оперативними та оперативно-технічними засобами, світловими і звуковими сигнальними пристроями.

Як зазначено в обґрунтуванні, до складу Міністерства входять підрозділи Головного слідчого управління фінансових розслідувань, Управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями, Головного оперативного управління та Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства. Для належного виконання невідкладних завдань щодо недопущення протиправних діянь у сфері оподаткування та митних платежів, контрабанді, а також заходів, що не підлягають розголошенню, необхідний відповідний спеціалізований автопарк з ненормованим графіком.

В обґрунтуванні, разом з тим, не зазначено, чи наявна специфічна комплектація у тих автівок, які замовляють для центрального апарату.