«Центренерго» розпиляло 22 мільйони між рідними фірмами з завищеними мало не вдвічі цінами
23.07.2014   //  

ПАТ «Центренерго» 18 липня за результатами тендеру уклало угоди на постачання молольних куль на загальну суму 21,84 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 1 680 т куль діаметром 40 мм, група твердості 3, за ціною 13 тис грн./т. з доставкою на Вуглегірську, Зміївську та Трипільську ТЕС.

У відкритих джерелах можна знайти інформацію про те, що у травні такі кулі продавали по 7 200 грн./т.

Із вказаної суми 10,92 млн грн. отримає ТОВ «Аустерія». Компанію заснували в 2003 р. у Сімферополі троє осіб – дружина мера Судака Володимира Сєрова – Іванна, його партнер по ТОВ «Сваб-Україна»  Сергій Овчинніков та Олена Овчиннікова. З 2005 по 2009 р.р. співвласником компанії був мешканець Сімферополя Вазген Абгарян. Зараз фірма переписана на Оксану Кошма, юридичну адресу фірми переоформили на Запоріжжя.

Раніше фірма була відома тим, що розігрувала тендери ще з однією фірмою Абгаряна – ТОВ «Гермес-1». Цього разу єдиним допущеним до участі конкурентом «Аустерії» стала фірма з аналогічною назвою – ТОВ «Гермес-1 Україна». Компанію зареєстрували наприкінці березня цього року, приписали також у Запоріжжі, а власником і директором записали Саркіса Міразізяна.  Останній відомий як партнер того самого Абгаряна по цілій низці фірм. Окрім того Абгарян і Міразізян є патнерами Сєрової та Овчиннікова по ПП «Фірма «Союз-Крим», а також самого мера Судака – по ТОВ «Сваб-Україна».

«Аустерія» почала вигравати тендери улітку 2010 р. і за цей час отримала замовлень на 45,42 млн грн., а «Гермес-1» за останні шість років набрав підрядів на 226,66 млн грн.

Окрім цих компаній на відповідні лоти також подавалося ТОВ «Бранолі», яке пропонувало постачати товар дешевше, однак фірму відхилили за невідповідно оформлені документи.

Решта 10,92 млн грн. дістанеться донецькому ТОВ «Імпульс-Дон». Наразі фірма оформлена на Валерія Гладкова, однак засновував її у 2010 р. Олег Дегтярьов зі Світлодарська. Цей же Дегтярьов у 2009 р. заснував єдиного конкурента «Імпульса» на цьому тендері – ТОВ «Торговельний дім «Енергостіл», яким володіє й понині.

За останні шість років «Імпульс» виграв тендерів на 19,87 млн грн., «Енергостіл» разом з однойменними заводом і торговим домом того ж Дегтярьова – 67,45 млн грн.