Суд припинив оренду детективним агентством ставка в 59 гектарів
21.07.2014   //  

Суд визнав недійсним договір оренди фірмою «Ірбіс» ставка площею 58,8 га і зобов’язав підприємство повернути Хотинській селищній раді Сумського району гідроспоруди, розташовані на цьому водному об’єкті. Про це свідчить рішення Господарського суду Сумської області від 26 червня.

У 2003 році голова Сумської райдержадміністрації передав цей ставок біля с. Писарівка в оренду на 15 років Приватному детективному агентству «Ірбіс» для організації спортивно-любительського рибальства та культурного відпочинку населення. При цьому окрім ставка, фірма отримала у користування також гідроспоруди, хоча про них у розпорядження голови РДА взагалі не йшлося.

Суд визнав незаконним розпорядження голови Сумської РДА і розірвав договір оренди ставка, оскільки цей водний об’єкт перебуває у віданні Сумської обласної ради, і лише остання могла бути його орендодавцем.

РДА також не мала права розпоряджатися гідроспорудами, розташованими на ставку, оскільки вони знаходяться на балансі Хотінської селищної ради і передавати це майно в оренду має право лише вона.

Засновником і директором сумського ПДА «Ірбіс» є Василь Почечун.