Фірми-сусіди поділили 6,5 мільйонів на ліквідацію шахт
21.07.2014   //  

ДП «Луганська Обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств» 11 липня уклала угоди на будівельні роботи на суму 6,47 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З них 2,30 млн грн. виділено на будівництво і реконструкцію будівель і споруд шахти «Голубівська» при переведенні підприємства у водовідливний режим. Передбачене виготовлення та заміна елементів армування і сходового відділення допоміжного ствола №2.

Ще 0,78 млн грн. заплатять за роботи на шахті ім. П.Л. Войкова, яку також переводять у водовідливний режим. Тут замовлено монтаж вентиляторної установки ВО-18А і пусконалагоджувальні роботи.

ПрАТ «Реконструкція і будівництво» належить Юрію Мокренському і Олександру Зубенку.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Луганськмонтажшахтопроходка», яким володіє Олександр Пономар. Раніше до складу засновників підприємства входили вищеназвані Мокренський і Зубенко. Відомо, що бухгалтером переможця торгів ПрАТ «Реконструкція і будівництво» працює Тамара Пономар.

Ці дві фірми розігрують тендер уже не вперше: згідно з протоколами тендерів, виграних «РіБом» за останні два роки на загальну суму 104,56 млн грн., «ЛМШП» був єдиним конкурентом.

За даними «ВДЗ», ПрАТ «Реконструкція і Будівництво» за останні шість років виграла тендерів на 658,10 млн грн., ТОВ «Луганськмонтажшахтопроходка» отримала три замовлення у 2011 р. загалом на 101,19 млн грн.

Крім того, 11 липня підписано договори з ТОВ «Шахтобудспецмонтаж» на суму 3,39 млн грн. Йдеться про монтаж трубопроводу водовідливу шахти Ворошиловська. Також замовлено роботи для шахти ім. П.Л. Войкова – ремонт копра і армування ствола, монтаж обладнання підйомної установки ствола №3 – заміна шківів. Копер – це споруда над стовбуром шахти, в якій розміщують напрямні та розвантажувальні пристрої для скіпів і клітей, інколи також підіймальну машину.

«Шахтобудспецмонтаж» належить Петру Куготу. Фірма зареєстрована в одному будинку з ПрАТ «Реконструкція і Будівництво» – Луганськ, вул. Оборонна 32-а. Окрім останньої закупівлі, востаннє «Шахтобудспецмонтаж» отримував державний підряд у 2010 році на 1,39 млн грн.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Спеціалізоване шахто-будівельне управління №1» Олександра Матвійчука і Віктора Рябічева. Всього ця фірма виграла тендерів на 6,15 млн грн.