Академія наук розіграла 2,4 мільйона на мікроскоп між рідними фірмами
21.07.2014   //  

Державне управління матеріально-технічного забезпечення НАН України 15 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «АЛТ Україна ЛТД» на придбання мікроскопу за 2,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено настільний скануючий електронний мікроскоп JCM-6000 Neoscope. В комплект входять компактний базовий блок настільного типу, ПК із сенсорним екраном управлінням, два напилювачі зразків і ліофільна сублімаційна сушка для зразків JFD-320. Оплачують закупівлю з держбюджету, отримати обладнання академія повинна до кінця поточного року.

Власником фірми «АЛТ Україна ЛТД» є Василь Соколинський.

Він же у 2000-2005 р. був співвласником єдиного конкурента «АЛТ» на цих трогах – ТОВ «Хімлаборреактив», поки його не переоформили на кіпрську компанію «Тарка лімітед», яка лишається власником «Хімлаборреактива» й понині. Окрім того, раніше до складу засновників також входив Борис Храновський, який разом з Сокалинським також відомі як власники компанії «Макрохім».

Усі три загадані фірми – «АЛТ Україна лтд», «Хімоблреактив» та «Макрохім» – є співзасновниками Київської міської галузевої організації роботодавців «Асоціація виробників і постачальників науково-технічної та інноваційної продукції».