Прикордонна служба відмінила тендери на дороге пальне, які виграла новостворена прокладка
17.07.2014   //  

Державна прикордонна служба України розірвала угоду на постачання пального, яка в результаті тендеру  була укладена із ТОВ «Аметист пром». Про це у відповіді на депутатське звернення народного депутата України Олексія Кайди («Свобода») повідомив голова ДПСУ Микола Литвин.

«Під час перевірки встановлено, що акцептовані пропозиції перевищують заплановані призначення для військової частини 9935 на 2014 рік.

Враховуючи рекомендації Адміністрації Державної прикордонної служби України, командиром військової частини 9935 розірвано угоду на постачання пального»,- ідеться, зокрема, у листі.

zapyt

Нагадаємо, що військова частина уклала угоду з ТОВ «Аметист Пром» на постачання палива на суму 8,71 млн грн.  Замовлено було  бензин А-95 (Євро) по 22 194 грн./т, дизельне паливо (Євро) по 19 200 грн./т. Тим часом за даними «Консалтингової групи А-95», дизпаливо котувалось тоді за ціною в  15 740 грн./т.

Окрім того 2 червня ця ж військова частина 9935 акцептувала пропозицію «Аметист Пром» по ще одному паливному тендеру на 55,12 млн грн.

Згідно з даними ЄДРПОУ, фірма «Аметист Пром» була зареєстрована у Києві 4 квітня 2014 р. Це лише за 10 днів до офіційного оголошення про перший тендер (14 квітня) і за три тижні до оголошення другого (28 квітня).

Після повідомлення «Наших грошей» про цей тендер журналісти програми «Знак оклику»  (канал TVi) провели дослідження цієї закупівлі. У відповіді на журналістський запит до Адміністрації Держприкордонслужби, там повідомили, що не вбачають порушень законодавства в проведенні закупівлі, однак будуть рекомендувати її відмінити.

TVI