Кабмін намагається вигнати партнерів екс-депутата Київради з лісового заказника у Ворзелі
16.07.2014   //  

Кабмін домагається повернення Київському обласному лісгоспу 2,27 га земель природно-заповідного фонду, які у 2005 році були передані ТОВ «Курортіндустрія» під забудову. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 10 липня.

У 2005 році Ворзельська міськрада передала фірмі цю ділянку в оренду на 25 років для будівництва та обслуговування курортно-оздоровчого комплексу. Їй було присвоєно адресу: смт Ворзель, вул. В.Жовтня, 37-а.

У 2013 році прокуратура, яка представляє інтереси Кабміну, лісгоспу і Держкомзему, подала до суду з вимогою розірвати договір оренди і повернути землю лісгоспу. Свій позов прокуратура мотивувала тим, що ця ділянка знаходиться в межах лісового заказника місцевого значення «Ворзельський», а відтак вилучення Ворзельською селищною радою цієї ділянки здійснено без згоди власника в особі Кабміну та користувача – Комунального підприємства Київської обласної ради «Обласний лісгосп».

Суди перших двох інстанцій у задоволенні позову прокуратурі відмовили. Вони визнали недоведеним те, що ділянка знаходиться в межах лісового заказника.

Вищий госпсуд вказав натомість, що суди фактично ухилились від всебічного розгляду обставин справи. Зокрема, вони не витребували землевпорядну документацію та кадастровий план угідь лісового заказника «Ворзельський», який би підтверджував накладення чи межування орендованої ділянки із заказником.

ВГСУ передав цю справу на новий розгляд до Господарського суду Київської області.

Нинішнім засновником ТОВ «Курортіндустрія» є ТОВ «КУА «Сучасні Фінансові Інструменти», засновниками якого значаться Марина Ільченко, Ілля Рафаловський і Юрій Сахаров.

З 2009 року засновником ТОВ «Курортіндустрія» було ТОВ «Торгівельно-промислова компанія «Каскад-Імпекс», яким зараз володіє ТОВ «КУА «Сучасні Фінансові Інструменти».

До цього засновниками «Каскад-Імпексу» були Олена Сіукаєва, яка зарає є директором цієї фірми, та Олексій Д’яков, який є бізнес-партнером екс-депутата Київради (2002-2008), ректора Академії муніципального управління Володимира Присяжнюка (по ТОВ «ЯК», ТОВ «Кармен-Інвест»). Зараз Д’яков разом з Присяжнюком і ТОВ «КУА «Сучасні Фінансові Інструменти» є співзасновниками ТОВ «Тавр».