Мінфін знову відписав мільйон за софт співавтору книжок екс-очільника Мінфіну
15.07.2014   //  

Міністерство фінансів України 1 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТВО «Міжнародний центр розвитку підприємництва та менеджменту» на послуги з супроводження програмного забезпечення за 1,30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про супроводження інформаційно-аналітичних систем «Держбюджет» та «Місцеві бюджети».

Упродовж року фірма повинна забезпечувати налаштування та актуалізацію, стабільну працездатність та підтримку користувачів Системи. Послуги із супроводження не передбачають проектування та/або розробки нових функціональних комплексів та підсистем.

За даними «ВДЗ», послуги з супроводження вказаних систем Міністерство замовляє з 2011 р. Перший контракт обійшовся в 2,30 млн грн., позаминулого року на супровід систем дали 1,08 млн грн., минулого року – 1,19 млн грн.

Щороку відповідний тендер виграє «Міжнародний центр». Директором та засновником фірми є академік Академії економічних наук України Сергій Козаченко. Також Козаченко відомий як співавтор наукових виданнь, зокрема «Управління змінами в організації. Підходи і проблеми», іншим співавтором якої є екс-міністр фінансів Федір Ярошенко, який очолював відомство у 2010-2012 р.р.

Загалом за останні шість років фірма виграла тендерів на 5,87 млн грн. – вони якраз і припадають на вказані вище підряди Мінфіну, у жодного іншого замовника фірма тендерів не вигравала.

На усіх чотирьох тендерах єдиним конкурентом біло ТОВ «Софтлайн-ІТ», очолюване Сергієм Балашуком.