Суд арештував рахунок фонду Наталії Вітренко, через який російський фонд Лаврова фінансував тероризм на Донбасі
11.07.2014   //  

вітринекоСуд підтвердив законність арешту рахунків Всеукраїнської громадської жіночої організації «Дар Життя», очолюваної Наталією Вітренко, через підозру у фінансуванні терористичних угрупувань на Донбасі. Про це йдеться у рішенні Апеляційного суду м.Київ від 3 червня.

Арешт накладено на рахунок «Дару Життя» в «Укрінбанку» через розслідування, яке веде СБУ по факту посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 110 КК України).

У квітні 2014 року службові особи ВГЖО «Дар Життя», діючи за попередньою змовою із невстановленими особами, які перебували на території Російської Федерації, уклали договір із посадовими особами «Фонду підтримки та захисту прав співвітчизників, проживаючих за кордоном» (Російська Федерація, м. Москва, вул. Арбат, 55/32), який засновано Міністерством закордонних справ та рос співробітництвом. Ці органи очолює Сергій Лавров.

Договором передбачалось надання 8 млн. російських рублів (еквівалент майже 2 млн. гривень) для фінансового забезпечення надання правової допомоги. Кошти наприкінці квітня 2014 року надійшли на рахунок ВГЖО «Дар Життя» № 26008009677001, відкритий в ПАТ «Укрінбанк».

В подальшому, як вказав, слідчий суддя, після отримання на території України вказаних грошових коштів, вони мали бути використані для ведення пропагандистської роботи по дискредитації діючої влади, провокації збройних конфліктів між різними верствами населення України, розпалювання національної ворожнечі, інформаційної підтримки проведення в східних регіонах України всупереч положенням Конституції України так званих «референдумів» щодо приєднання адміністративно-територіальних одиниць України до Російської Федерації, що могло спричинити зміни існуючих меж території У країни та її державних кордонів.

У свою чергу Державна служба фінансового моніторингу України зупинила проведення видаткових операцій за рахунками ВГЖО «Дар Життя», відкритим у ПАТ «Укрінбанк» з 6 по 15 травня.

Нагадаємо, Наталія Вітренко та її партія ПСПУ займають послідовну проросійську позицію. Також вона вважає боротьбу української держави з російськими терористами та місцевими сепаратистами на Донбасі «геноцидом Юго-Востока».