«Електроважмаш» заплатить 146 мільйонів «прокладці» з гнізда добкінського металіста
09.07.2014   //  

ДП «Електроважмаш» 3 липня уклало угоду з ТОВ «Сучасні мідні технології» на постачання прокату на 146,49 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено прокат плаский зі сталі, без гарячого оброблення, крім гарячого прокатування (листи). Вказано, що закупівля здійснюється по 116 позиціях. Список товару і ціни за одиницю товару не оприлюднено всупереч вимогам закону про держзакупівлі. Поставка має відбутися протягом 20 днів після отримання заявки від замовника.

Фірма «Сучасні мідні технології» зареєстрована у березні 2013 року в Харкові на Марину Шеховцову. Перше замовлення на держзакупівлях ця фірма отримала у червні від «Електроважмашу» на 40,09 млн грн.

У звіті про останню закупівлю «Сучасні мідні технології» вказало номер телефону (057) 728-13-35. Цей же номер використовував давніший постачальник «Електроважмашу» – ТОВ фірма «Торгсервіс ЛТД». За даними ВДЗ, ця фірма виграла щонайменше тендерів на 411,48 млн грн.

У 2013 році «Торгсервіс ЛТД» визнано банкрутом. Як засвідчив звіт ліквідатора, за цим підприємством не було зареєстровано жодної техніки чи транспортних засобів. На розрахунковому рахунку боржника на час введення процедури ліквідації знаходились кошти в сумі 0 грн., а заборгованість перед кредиторами становила 358 тис грн.

Власницею «Торгсервіс ЛТД» у 2010-2012 рр. була Ольга Сумцова. Потім власником і керівником компанії до її ліквідації був Геннадій Гур’єв.

Також Сумцова володіла ТОВ «ТД Електромашхолдінг», що було зареєстровано у Харкові на Московському проспекту, 275 – це теперішня офіційна адреса ТОВ «Сучасні мідні технології».

Засновником «ТД Електромашхолдінг» був Олександр Закриницький, а директором – Вадим Горошко, депутат Харківської облради від Партії регіонів. Крім того, Горошко був партнером сина Сумцової Максима по ТОВ «Рекламна агенція Марка».

Колишній працівник СБУ Горошко відомий як керівник «Асоціації металотрейдерів Слобожанщини», куди входили ТОВ «Компанія Р-Стіл», ТОВ «Лемвест», ТОВ «ПФК Промсталь», ТОВ «ПФК Содружество», ТОВ «СТД-Сталь» і ТОВ «Темп-Лтд-Інвест».

ТОВ «СТД-Сталь» отримало «Електроважмашу» підрядів на суму 114,90 млн грн., ПФК Содружество», від «Електроважмашу» – 36,64 млн грн.

Вищевказану «Асоціацію металотрейдерів Слобожанщини» було створено після призначення губернатором Харківщини Михайла Добкіна. «Ми підтримуємо ідеї та цілі обласної влади і теж хочемо, щоб нелегальний обіг металобрухту був усунутий», – казав тоді Горошко.