- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Ще одного менеджера донецького спонсора Яценюка призначено в «Укрзалізницю»

Бізнесмен, який вважався одним з головних спонсорів Арсенія Яценюка, почав розставляти своїх людей на ключові позиції в «Укрзалiзницi». Про це пише Вадим Стародубцев у «Діловій столиці [1]«.

У червні стало відомо про появу нового керівника у однієї з найбільших «дочок» «Укрзалiзницi» – компанії «Укрспецвагон». Призначений ще при Вікторі Януковичі її керівником Геннадій Бурцев був зміщений з посади, а новим в.о. голови «Укрспецвагона» став Вадим Пятковский. За інформацією джерел «ДС», рекомендацію про його призначення дав перший заступник генерального директора «Укрзалiзницi» Максим Бланк, затверджений на цій посаді у квітні.

Протягом останніх декількох років Бланк був членом наглядової ради криворізького ПАТ «Дизельний завод». А Пятковский обіймав посаду голови правління цього підприємства.

Завод з Кривого Рогу є одним з ключових залізничних активів компанії «Інтер кар груп», власниками якої до останнього часу були екс-власник банку «Форум» і один з найбагатших людей України Леонід Юрушев і його молодший партнер Павло Лєбєдєв.

За часів президента Віктора Януковича Лєбєдєв був міністром оборони. Після втечі Януковича з України він перебрався у окупований росіянами Крим, де знаходяться низка фірм Лєбєдєва і де він раніше обирався до Верховної Ради. При цьому Лєбєдєв, за даними одного з інвестбанкірів, продав Юрушеву свою частку у «Інтер кар груп». Відтак Юрушеву дістався і «Дизельний завод», який випускає вантажні вагони.

Цікавість, проявлена Юрушевим до «Укрспецвагону» не випадкова. Держкомпанія володієодним з найбільших парків рухомого складу в країні (близько 25 тис.  вантажних вагонів), а її оборот торік перевищив 1 млрд грн.

Ще одна цінність «Укрспецвагона» – контракти, підписані цим ДП зі скандально відомим ТОВ «Прем’єр-лізинг» – «прокладкою», створеної в 2011 р. і оформленої спочатку на жителя села Білокуракине Луганської області Анатолія Пономаренка, а потім маловідомого киянина Андрія Чернікова.

За результатами тендеру у 2012 р. «Прем’єр лізинг» зобов’язався поставити «Укрспецвагону» 3 тис. піввагонів на 3,06 млрд грн. З яких на сьогоднішній день, за даними Чернікова, замовник отримав 373 вагона.

При цьому «Прем’єр лізинг» пов’язаний з «Дизельним заводом» Юрушева. Саме йому лізингова фірма замовила виготовлення вагонів для «Укрспецвагону», вказує «Ділова столиця».

Також за даними видання, рахунки «Прем’єр лізингу», виручка якого торік перевищила 500 млн грн., а збиток – 7 млн ​​грн., знаходяться в «Фортуна-банку» Сергія Тищенка, чоловіка керівника Міжвідомчої робочої групи з питань антикорупційного законодавства Олени Тищенко [2]. Нині цей банк має проблеми [3] по розрахункам з вкладниками. Але у ньому знаходились рахунки не менше десяти компаній Юрушева та Лєбєдєва.

Зараз, за словами Максима Бланка, переговори з «Прем’єр лізингом» «припинені і знаходяться на перегляді». У той же час він не виключив, що співпраця з компанією буде продовжено. А представники «Прем’єр лізингу» ще в квітні встигли заявити, що їх співпраця з «Укрспецвагоном» в 2014 р. продовжиться.

Донецький бізнесмен Леонід Юрушев після вбивства Ахатя Брагіна в 1995 році був змушений емігрувати і зараз має грецький паспорт. Згодом він повернувся до України і зайнявся банківським та девелоперським бізнесом. Його компанія збудувала готель «Інтерконтиненталь», у якому проводили свої заходи штаби Партії регіонів та Віктора Януковича. Також Юрушева разом з Рінатом Ахметовим звів бізнес-центр «Leonardo» у центрі Києва.

Окрім цього Юрушева збудував бізнес-центр на вул. Нижній вал на Подолі, частину якого останніми роками займала партія «Фронт змін» Арсенія Яценюка. Соратник Яценюка Андрій Іванчук підтверджував [4], що Юрушев також спонсорував Яценюка грошима під час президентських виборів 2010 року.

Компанії Юрушева регулярно отримують підряди від залізниці. ПАТ «Дніпропетровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів» займається ремонтом вагонів [5]. ТОВ «Розвиток – 21 сторіччя», яку заснували Юрушева та Лєбєдєв, займається сервісним обслуговуванням [6] пасажирських вагонів на «Південно-західній залізниці».