Ще одного менеджера донецького спонсора Яценюка призначено в «Укрзалізницю»
08.07.2014   //  

Бізнесмен, який вважався одним з головних спонсорів Арсенія Яценюка, почав розставляти своїх людей на ключові позиції в «Укрзалiзницi». Про це пише Вадим Стародубцев у «Діловій столиці«.

У червні стало відомо про появу нового керівника у однієї з найбільших «дочок» «Укрзалiзницi» – компанії «Укрспецвагон». Призначений ще при Вікторі Януковичі її керівником Геннадій Бурцев був зміщений з посади, а новим в.о. голови «Укрспецвагона» став Вадим Пятковский. За інформацією джерел «ДС», рекомендацію про його призначення дав перший заступник генерального директора «Укрзалiзницi» Максим Бланк, затверджений на цій посаді у квітні.

Протягом останніх декількох років Бланк був членом наглядової ради криворізького ПАТ «Дизельний завод». А Пятковский обіймав посаду голови правління цього підприємства.

Завод з Кривого Рогу є одним з ключових залізничних активів компанії «Інтер кар груп», власниками якої до останнього часу були екс-власник банку «Форум» і один з найбагатших людей України Леонід Юрушев і його молодший партнер Павло Лєбєдєв.

За часів президента Віктора Януковича Лєбєдєв був міністром оборони. Після втечі Януковича з України він перебрався у окупований росіянами Крим, де знаходяться низка фірм Лєбєдєва і де він раніше обирався до Верховної Ради. При цьому Лєбєдєв, за даними одного з інвестбанкірів, продав Юрушеву свою частку у «Інтер кар груп». Відтак Юрушеву дістався і «Дизельний завод», який випускає вантажні вагони.

Цікавість, проявлена Юрушевим до «Укрспецвагону» не випадкова. Держкомпанія володієодним з найбільших парків рухомого складу в країні (близько 25 тис.  вантажних вагонів), а її оборот торік перевищив 1 млрд грн.

Ще одна цінність «Укрспецвагона» – контракти, підписані цим ДП зі скандально відомим ТОВ «Прем’єр-лізинг» – «прокладкою», створеної в 2011 р. і оформленої спочатку на жителя села Білокуракине Луганської області Анатолія Пономаренка, а потім маловідомого киянина Андрія Чернікова.

За результатами тендеру у 2012 р. «Прем’єр лізинг» зобов’язався поставити «Укрспецвагону» 3 тис. піввагонів на 3,06 млрд грн. З яких на сьогоднішній день, за даними Чернікова, замовник отримав 373 вагона.

При цьому «Прем’єр лізинг» пов’язаний з «Дизельним заводом» Юрушева. Саме йому лізингова фірма замовила виготовлення вагонів для «Укрспецвагону», вказує «Ділова столиця».

Також за даними видання, рахунки «Прем’єр лізингу», виручка якого торік перевищила 500 млн грн., а збиток – 7 млн ​​грн., знаходяться в «Фортуна-банку» Сергія Тищенка, чоловіка керівника Міжвідомчої робочої групи з питань антикорупційного законодавства Олени Тищенко. Нині цей банк має проблеми по розрахункам з вкладниками. Але у ньому знаходились рахунки не менше десяти компаній Юрушева та Лєбєдєва.

Зараз, за словами Максима Бланка, переговори з «Прем’єр лізингом» «припинені і знаходяться на перегляді». У той же час він не виключив, що співпраця з компанією буде продовжено. А представники «Прем’єр лізингу» ще в квітні встигли заявити, що їх співпраця з «Укрспецвагоном» в 2014 р. продовжиться.

Донецький бізнесмен Леонід Юрушев після вбивства Ахатя Брагіна в 1995 році був змушений емігрувати і зараз має грецький паспорт. Згодом він повернувся до України і зайнявся банківським та девелоперським бізнесом. Його компанія збудувала готель «Інтерконтиненталь», у якому проводили свої заходи штаби Партії регіонів та Віктора Януковича. Також Юрушева разом з Рінатом Ахметовим звів бізнес-центр «Leonardo» у центрі Києва.

Окрім цього Юрушева збудував бізнес-центр на вул. Нижній вал на Подолі, частину якого останніми роками займала партія «Фронт змін» Арсенія Яценюка. Соратник Яценюка Андрій Іванчук підтверджував, що Юрушев також спонсорував Яценюка грошима під час президентських виборів 2010 року.

Компанії Юрушева регулярно отримують підряди від залізниці. ПАТ «Дніпропетровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів» займається ремонтом вагонів. ТОВ «Розвиток – 21 сторіччя», яку заснували Юрушева та Лєбєдєв, займається сервісним обслуговуванням пасажирських вагонів на «Південно-західній залізниці».