На басейн «масажиста Азарова» докинули 2,7 мільйона
02.07.2014   //  

Відділ капітального будівництва Броварської міської ради 24 червня уклало угоду з ТОВ «Фірма ГФ» на реконструкцію плавального басейну «Купава»  у Броварах. Вартість угоди склала 2,68 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про коригування кошторису по замовленню, яке робили ще у 2012 р. Тоді «Фірма ГФ» отримала підряд на реконструкцію басейну за 22,53 млн грн. Тендер тоді проводили за неконкурентною процедурою «у одного учасника», оскільки реконструкцію фірма почала ще в 2007 р., але не могла завершити через брак фінансування.

Цього разу зростання кошторису зумовлене тим, що у 2013 році в ході завершення реконструкції виникла необхідність у виконанні додаткових будівельних робіт, які не були передбачені попереднім проектом, але через їх невиконання неможливо здати об’єкт в експлуатацію. Це підсилення металевих конструкцій для кріплення підвісної стелі, влаштування аварійного освітлення, встановлення стартових тумб та натяжних доріжок, підсилення огородження балкону, деякі роботи з облаштування мереж, оздоблення й благоустрою, а також вхідної групи й пандусу.

Таким чином, загальна вартість реконструкції басейну наразі склала 44,88 млн грн., з яких уже виконано робіт на суму 40,38 млн грн. грн.

«Фірма ГФ» належить Володимиру Яневичу і Володимиру Феоктістову.

Директором басейну «Купава» у 2009 р. була призначена Тетяна Федоренко, дружина Сергія Федоренка – особистого масажиста екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова. Він відомий як власник підприємства «Феско», яке контролює роботу іншого броварського басейну «Схід», відремонтованого коштом держбюджету. Федоренко є депутатом Броварської міської ради від Партії регіонів, очолює постійну комісію з питань розвитку та благоустрою територій. Співробітниця «Феско» Олена Семенюк є секретарем міськради. У травні 2014-го директором басейну призначили Сергія Бреуса.