Створена під тендер фірма помічника «регіонала» взяла 14 мільйонів на дитсадок
27.06.2014   //  

Августівська сільрада Біляївського району Одеської області 16 червня уклала угоду з ТОВ «Прайм Сістемс» на будівництво дитсадка у селі Котовка. Вартість угоди складає 13,68 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи мають провести до кінця 2015 року. Дитсадок розрахований на 80 місць. Передбачені загальнобудівельні роботи, перекриття будівлі, встановлення вікон і дверей, влаштування підлоги і внутрішнє опорядження приміщень, прокладання побутових мереж і придбання відповідного обладнання, будівництво котельні і закупівля обладнання для неї, благоустрій території, що включає влаштування навісів і доріжок, придбання інвентарю для дитмайданчиків і огородження.

Фірма «Прайм Сістемс» заснована 3 березня 2014 року. Власниками значаться Ігор Геннадійович Богомолов і Людмила Анатоліївна Богомолова.

Оголошення про тендер було опубліковане 24 березня. У документації конкурсних торгів вказано, що учасник мав документально підтвердити виконання аналогічних договорів.

Ігор Богомолов є помічником нардепа від Партії регіонів Сергія Гриневецького, який обирався за округом в Одеській області від Народної партії Володимира Литвина.

На останніх президентських виборах Богомолов представляв у виборчій комісії кандидата від Народного Руху України Василя Куйбіду.

Єдиним конкурентом на торгах стало ТОВ «Маліона» Олега Целовальникова, котрий відомий як керівник ТОВ «Вірамакс-Україна». Також «Маліона» вказало у протоколі розкриття пропозицій номер телефону (048) 780-06-06, який використовує «Вірамакс-Україна». У 2011 році фірма «Маліона» отримала підряд вартістю 15,00 млн грн. на капітальний ремонт будівлі Одеського окружного адмінсуду.

Сьогодні «Вірамакс-Україна» зареєстроване на панамську компанію «Кроссмайл Юніверсал С.А.», директором значиться Геннадій Захаренко. У 2011 році цю фірму разом із Геннадієм Захаренком та Андрієм Івашовим співзаснував Олег Камінкер, депутат Одеської міськради, раніше член «Сильної України».

Відомо, що тендер на будівництво цього дитсадка проводиться вже вдруге. У лютому цього року замовник був змушений відмінити закупівлю, оскільки до участі в торгах допустив тільки одну заявку – ТОВ «Альтернативні енергетичні системи», співвласниками якого є Наталія Муріна і вищезгадана Людмила Богомолова. Ця фірма зареєстрована за однією адресою з ТОВ «Прайм Сістемс» (м. Біляївка, вул. Ген. Плієва, 16).

Усього на тендер подавалося шість пропозицій, але чотири з них замовник відхилив. ТОВ «СК Єврострой» і Дочірнє виробничо-комерційне підприємство «Металіст» були готові виконати роботи на 9-10% дешевше. Однак ці заявки не були допущені до конкурсу через неповний пакет документів: один із учасників не подав витягу з дрежреєстру і сертифікатів на обладнання, а інший не подав довідку про заходи із захисту довкілля.