Дружина не побачила комунальної нерухомості біля моря, яку віддавала на 49 років своєму чоловіку
27.06.2014   //  

Суд відмовив Херсонській облдержадміністрації у визнанні недійсним договір оренди ділянки площею 1 га на березі моря, укладений із фірмою «Санта». Про це свідчить рішення Господарського суду Херсонської області від 6 червня.

Фірма отримала цю ділянку у користування строком на 49 років для будівництва бази відпочинку на 100 місць у вересні 2007 року. Це ділянка із земель запасу рекреаційного призначення Щасливцівської сільської ради Генічеського району.

Облдержадміністрація стверджує, що договір оренди було укладено під впливом обману з боку фірми. Так, фірма розробила проект землеустрою, який затвердила ОДА, у якому вказала на відсутність будь-яких об’єктів нерухомості на ній.

Разом з тим прокурорська перевірка влітку 2013 року встановила, що на момент укладення договору оренди у 2007 році на ділянці знаходилися споруди комунального підприємства база відпочинку «Арабатська стрілка» Херсонської обласної ради, зокрема, два туалети і 15 спальних будиночків. Також там знаходиться повітряна лінія електропередачі невстановленої потужності.

А це мало істотне значення на час підписання договору, оскільки це б унеможливило його укладання.

Суд відмовився задовольнити позов ОДА і розірвати договір оренди вказаної ділянки. Він виходив з того, що облдержадміністрація не надала на вимогу суду належних правовстановлюючих документів, які би підтвердили, що у 2007 році на ділянці справді була комунальна нерухомість.

Зокрема, ОДА надала суду копії архітектурних планів будівель КП «Арабатська стрілка» без будь-якого прив’язування схем до місцевості та орієнтирів або координат земельної ділянки, а також копію акта на постійне землекористування від 1995 року без належного оформлення.

Засновниками ТОВ «Санта» (Генічеськ) є Микола і Альона Циганок.

Місцеві ЗМІ звертають увагу на те, що позитивний висновок на виділення ділянки фірмі надавала начальник відділу Генічеського районного відділу земельних ресурсів (зараз – відділ Держземагентства у Генічеському районі) Марія Циганок.

Зауважимо, що відділ Держземагентства у Генічеському районі і ТОВ «Санта» прописані за однією адресою: Генічеськ, просп. Миру, 51.