Рідну компанію екс-депутата Київради оштрафували за будівництво, яке вів спікер кримського парламенту
26.06.2014   //  

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Києві оштрафувала ТОВ «Будівельна компанія «Кроун» за порушення при будівництві житлового комплексу на перетині просп. Правди та просп. Георгія Гонгадзе у Подільському районі столиці. Про це свідчить постанова Київського апеляційного господарського суду від 5 червня.

ТОВ «БК «Кроун» є землекористувачем ділянки, де відбувається будівництво. У грудні 2003 року БК «Кроун» домовилося з ТОВ «Фірма «Консоль ЛТД» спільно побудувати на цій землі житловий комплекс. У липні 2013 року третім учасником цього договору стало ТОВ «Київська-будівельна-компанія».

У листопаді минулого року ІДАБК провела перевірку будівництва і виявила ряд порушень. Зокрема, БК «Кроун» як замовник не здійснює авторського нагляду за будівництвом (відвідування об’єкту, виявлення відхилень від проекту, внесення пропозицій по їх усуненню).

Крім того, будівельні роботи виконуються за відсутності на об’єкті проекту виконання робіт, механізація робіт здійснюється хаотично та не відповідає вимогам безпеки облаштування робочих місць, проходи на будмайданчику захаращені, приставна драбина для піднімання чи спускання працівників не обладнана дуговою огорожею і не відповідає ГОСТу, робітники не забезпечені захисними касками і сигнальними жилетами, не належним чином ведеться виконавча документація.

За порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності «БК «Кроун» була оштрафована. Сума штрафу у судовому рішенні не вказується.

На час проведення перевірки на об’єкті проводилися роботи з влаштування монолітного залізобетонного каркасу будинку. Їх здійснювало ТОВ «Віта Лідер».

Засновниками ТОВ «БК «Кроун» є Дмитро Кочерєв, Олексій Карлов, Тетяна Щитківська та Ольга Войтенко. До 2008 року до складу засновників цієї фірми входив Андрій Кобринський. У 2002-2006 роках він був депутатом Київради, членом постійної комісії з питань землекористування та містобудування.

Власником ТОВ «Фірма «Консоль ЛТД» є ТОВ «Фірма «Реал Естейт», власником якої від самого заснування і до 2009 року був голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов. До 2005 року власниками фірми «Консоль ЛТД» були безпосередньо Константинов і його батьки. Проти фірми «Консоль ЛТД» порушено справу про банкрутство. Константинов є одним з лідерів заколотників, які ініціювали приєднання Криму до Росії.

Засновниками ТОВ «Київська-будівельна-компанія» є ТОВ «РСБ Компані», засновниками якої значаться Олена Терентьєва і компанія «Форталеза Холдінгз ЛТД» з Тортоли.

Засновниками ТОВ «Віта Лідер» є ТОВ «Вальма Плюс», яку заснували та ж компанія «Форталеза Холдінгз ЛТД» і Дмитро П’ятак. Останній раніше був засновником ТОВ «Управляюча компанія «Укогруп», яка, за даними ЗМІ, відома в Києві своїми довгобудами, невчасною здачею житлових комплексів в експлуатацію або і взагалі недобудованими об’єктами.