У Путіна підтвердили, що вкрали мільярди у «недержавних» пенсіонерів Росії для підтримку «Крымнаш»
25.06.2014   //  

В уряду немає джерел грошей для повернення накопичень недержавних пенсійних фондів (НПФ) за 2014 рік, повідомляє «NEWSru».

«Джерел для повернення грошей немає. Ніхто не збирався ці гроші повертати, тому що ці гроші пішли на Крим, на прийняття антикризових заходів.», – сказав міністр фінансів РФ Антон Сілуанов і додав, що залишок пенсійних грошей піде на підтримку програми соціально-економічного розвитку Криму і Севастополя.

Заява Сілуанова стало реакцією на пропозицію міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва. Той закликав повернути 243 млрд рублів накопичувальних пенсій, відібраних у НПФ, тим з них, які пройдуть акціонування і перевірку Центробанку.

Про те, що пенсійні накопичення росіян за 2014 і 2015 роки, заморожені рішенням уряду, будуть витрачені на Крим, написала в березні газета «Ведомости» з посиланням на джерела в Мінфіні Росії.

Президент Росії Володимир Путін дозволив витратити їх на Крим, пояснив тоді чиновник Мінфіну: 243 млрд рублів антикризового резерву, на відміну від уже розписаних коштів бюджету, можна вкласти в нові території оперативно – вносити поправки не буде потрібно.

Цього року російський уряд може виділити Криму і Севастополю з федерального бюджету 100-130 млрд рублів, причому це лише мінімально необхідна фінансова допомога Криму.