«Київводоканал» купив у росіян хімікатів на 29 мільйонів
24.06.2014   //  

ПАТ «АК «Київводоканал» 13 червня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «НВП «Неосинтез» на постачання коагулянту на суму 29,26 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовили 14 000 тонн шматкового сірчанокислого алюмінію з вмістом не менше 16% AL2O3. Для Деснянської водопровідної станції замовлено 6 500 тонн і для Дніпровської водопровідної станції – 7 500 тонн.

Закупівельна ціна склала 2090 грн./т. Раніше «Київводоканал» купував цей же коагулянт по 1990 грн./т, але в іншого постачальника.

Фірма «НВП «Неосинтез» заснована російським ТОВ «Ескам». Раніше тендерів не вигравало.

Участь у торгах також брало дніпропетровське ТОВ «Торговий будинок «Аква-Холдинг». Власниками фірми є Сергій Астахов і ТОВ з іноземними інвестиціями «Євроленд», чиїми власниками є Сергій Захаренко і компанія «Гранд Стар ЛЛК» (США, Делавер).

Ще одним учасником тендеру було ТДВ «Пологівський хімічний завод «Коагулянт» (Запорізька обл.). Половиною підприємства володіють жителі Дніпропетровська Олександр Конастантинов, Леонід Лівшиць і Євген Острейко. Ще близько половини зареєстровано на белізький офшор «Голдфокс Юроп Дівіжн ЛТД» і компанію «Поліпром Ассетс (Кіпр) Лімітед».