Екс-губернатор Франківщини вирішив, що його підпису вистачить, аби подарувати гектар в Карпатах
24.06.2014   //  

Суд зобов’язав фізичну особу-підприємця повернути Болехівському лісгоспу ділянку площею 0,9 га, яку він отримав за розпорядженням екс-губернатора Василя Чуднова. Про це свідчить рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 18 червня.

Цю ділянку підприємець отримав на 30 років для облаштування рекреаційно-відпочинкової зони на підставі розпорядження голови Івано-Франківської облдержадміністрації від 27 листопада 2013 року.

Як вказав суд, це розпорядження губернатора суперечить чинному законодавству.

Передана у користування ділянка відноситься до земель природно-заповідного призначення та входить до масиву Поляницькогорегіональноголандшафтного парку, створеного у 1996 році в межах Сколівських Бескидів. Спеціальне використання природних ресурсів у межах цього парку здійснюється на підставі відповідного дозволу, який підприємцю не видавався.

Згідно з бізнес-планом підприємця, метою його діяльності на отриманій ділянці є надання послуг з мобільного харчування, що суперечить заповідному режиму парку.

Крім того, ділянка була виділена фізособі без вилучення у постійних лісокористувачів.

Суд визнав укладений з підприємцем договір довгострокового користування лісовою ділянкою недійсним і зобов’язав підприємця повернути ділянку держлісгоспу.

Івано-Франківську облдержадміністрацію з 8 листопада 2013 року по 2 березня 2014 року очолював Василь Чуднов. Він з 2008 року керував Івано-Франківською обласною організацією Партії регіонів, яка розпустилася у березні цього року. Протягом 2010-2012 років Чуднов був народним депутатом від Партії регіонів.