Оточення спонсора Тягнибока отримає 2 мільйони від обленерго
23.06.2014   //  

ПАТ «Хмельницькобленерго» 12 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Індустрія олив» на постачання оливи трансформаторної. Вартість угоди складає 2,11 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбають оливу трансформаторну Т-1500 по 19 600 грн./т.

Власниками компанії «Індустрія олив» є Олександр Малютін, Володимир Фарафонов і Марія Звінська, мати покійного кримінального авторитета «Звіні» – Ореста Звінського, вбитого у 1994 році.

Крім того, Марія Звінська є співзасновницею ТОВ «Центр «Капітал-Інвест» разом з Андрієм Чистовим, президентом Всеєвроазійської федерації контактних видів єдиноборств, і Ганною Кривецькою, матір’ю Ігоря Кривецького, народного депутата від ВО «Свобода».

Кривецького називають одним із головних спонсорів ВО «Свобода». У кримінальних колах має прізвисько «Пупс», відомий як партнер по бізнесу львівського кримінального авторитета «Вови Морди».

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Промислові мастила-Центр» засноване корпорацією «Імідж Ойл Інвест». Її власниками якої з рівними частками є «С.А. Петромін Лабрікейтинг Ойл Ко. Корп.» і ТОВ «Транспортні мережі», якою володіють Юрій Лугай і Наталія Карпенко.

За даними ВДЗ, «Індустрія олив» почала вигравати тендери з квітня 2012 року і відтоді отримала замовлень на суму 7,73 млн грн., усі від «Хмельницькобленерго» і «Київенерго».