«Регіоналу» докинули 6 мільйонів на Парк космічних та бойових ракет поряд з облрадою
20.06.2014   //  

КУ «Адміністративне управління Дніпропетровської облради» 13 червня уклала угоду з ТОВ «Альк» на додаткові роботи з будівництва виставкового комплексу «Парк ракет». Вартість угоди складає 6,20 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено за процедурою закупівлі в одного учасника, оскільки йдеться про додаткові роботи. Основний договір з фірмою «Альк» щодо будівництва «Парку ракет» підписали 10 червня 2013 року на 12,00 млн грн. Бюджетні призначення, затверджені кошторисом на 2013 рік, були використані в повному обсязі. Тому у зв’язку з виділенням додаткових коштів та враховуючи умови договору проведено закупівлю робіт в того самого підрядника.

Фірму «Альк» у 2010 р. заснували депутат Дніпропетровської міської ради попереднього скликання (Партія регіонів) Євгеній Косой і Тетяна Коротенько. Наразі Косой вийшов зі складу власників фірми, його місце зайняла Тетяна Пироговська.

Тетяна Коротенько також є співзасновницею ТОВ «Мегаполіс». До кінця 2010 р. її партнером по цій фірмі була депутат Дніпропетровської міськради від Партії регіонів Наталія Начар’ян, голова постійної комісії міської ради з питань депутатської діяльності, етики, законності та зв’язків з громадськістю. Окрім того Коротенько раніше працювала директором ТОВ «Фіамма» (у 2006-2009 р.р.), чиїм власником через низку інших фірм на той час був ще один депутат Дніпропетровської міськради від Партії регіонів Геннадій Гуфман, голова постійної комісії міської ради з питань комунальної власності.

Парк будують у центрі Дніпропетровська по проспекту Кірова, 2 – неподалік від обласної ради. Виставковий комплекс спроектовано як багаторівневу одноповерхову будівлю з атріумом та демонстраційною залою, котру обладнають системою «інформаційно-емоційного впливу» – мультимедійними екранами, звуковою та освітлювальною апаратурою для демонстрації історії виготовлення, запуску та польоту ракет. Окрім того на майданчику перед будівлею з боку проспекту Пушкіна встановлять макети бойових ракет у натуральну величину.