«Електроважмаш» позичив $2,5 мільйони у банка Клименка
19.06.2014   //  

ДП завод «Електроважмаш» 20 червня за результатами тендеру уклав угоду з ПАТ «Банк «Юнісон» на кредит у розмірі $2,50 млн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Однорічна відновлювальна кредитна лінія отримана під 11,9%, вартість його обслуговування становитиме $297,5 тис. Коефіцієнт покриття в разі передачі в заставу майнових прав на надходження грошових коштів (виручку), виробів, товарів за договорами – 0,5.

Гроші позичено для рефінансування заборгованості по кредитах в банках, поповнення обігових коштів та придбання основних засобів.

Банк «Юнісон» належить кіпрським офшорам «Ай.Ді.Пі. кепітал Лтд» (IDP capital ltd) та «Ем.Сі.Ейч.Ел. Файненс лтд» (MCHL finance ltd).

Вони у свою чергу належать ліхтенштейнським фондам «IDP foundation» (Ай. Ді. Пі. фаундейшн) та «All beteiligungs stiftung» (Ол бетайлігунгз штіфтунг) відповідно.

Власниками кожного з фондів є більше десяти осіб, відтак «Юнісон банк» не вказав своїх кінцевих бенефіціарів.

Членом спостережної ради «Юнісон банку» є Антон Клименко, брат екс-міністра доходів Олександра Клименка, який після Майдану втік з України.

Також до спостережної ради банку входить Денис Азаров, який входив до складу ради Донецької обласної організації «Нашої України», яку очолював Антон Клименко.

Член ради Ольга Епель є донькою донецького бізнесмене Михайла Епеля, який володів банком капітал разом з Євгеном та Русланом Щербанями, синами вбитого донецького бізнесмена Євгена Щербаня.

Член ради «Юнісон банку» Володимир Рахлін у 2012 році балотувався до Верховної Ради за списком Партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!».

Очолює спостережну раду Жорж Антонiадес (George Antoniades).

Нагадаємо, юристи Сергія Курченка займались «концентрацією» фірми «ДонецькЕнергоремонт». Ця процедура призвела до виходу Антона Клименка з власників цієї фірми, яка за останні роки виграла тендери на 463,19 млн грн.