Залізничникам Кривопішина загрожує до 6 років позбавлення волі за тендери, розкриті «Нашими Грошима»
18.06.2014   //  

Проти посадовців Південно-західної залізниці відкрито кримінальне провадження щодо можливого зловживання владою чи службовим становищем, повідомляє «Центр протидії корупції».

Як повідомляється у листі листі прокурора м.Києва Миколи Герасим’юка народному депутату Віктору Чумаку, 6 червня 2014 року слідчим відділом лінійного відділу на станції Київ-Пасажирський УМВС України на Південно-Західній залізниці відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі до 6 років.

Південно-Західна залізниця ще до проведення тендерів погодила з приватними підприємствами ТОВ «Розвиток – 21 сторіччя», ТОВ «Мастер Клін», ТОВ «Текс-Стиль», ТОВ «Залізний кулак» технологію обслуговування пасажирських вагонів. Про це свідчать документи, які є в розпорядженні «Наших грошей». Пізніше ці фірми виграли низку тендерів на обслуговування пасажирських вагонів на загальну суму 71,28 млн грн.

Після повідомлення «Наших грошей» народний депутат Віктор Чумак і ГО «Центр протидії корупції» оскаржили ці закупівлі в Генпрокуратурі, ДФІ, АМКУ, Міністерстві інфраструктури.

Наразі триває досудове розслідування. Прокуратура м.Києва отримала доручення провести перевірку Південно-Західної залізниці.

Фірми, які отримали замовлення на обслуговування пасажирських вагонів належать до сфери впливу начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина, а також однією з них раніше володів Павло Лєбєдєв, який донедавна був міністром оборони Більше про це читайте у статті «Приватизація залізниці Кривопішина».

Нагадаємо, що останніми місяцями було замінено більшість керівників чотирьох з шести регіональних залізниць. Не звільнено тільки керівників Львівської залізниці Богдана Піха і Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина.

Одеську залізницю очолив Віктор Фрунза, який до того був керівником Івано-Франківської дирекції залізнодорожних перевезень. Раніше цю посаду обіймав Микола Луханін.

На Донецькій залізниці в.о. керівника призначили Ігоря Романенка, який раніше очолював службу локомотивного господарства ДП «Донецька залізниця». Перед тим сепаратисти Донецької народної республіки захопили управління Донецької залізниці. За даними ЗМІ, тодішній начальник Донецької залізниці Микола Рогов заявив, що його відомство більше не буде підпорядковуватися Києву.

В.о. керівника Придніпровської залізниці став Юрій Тищенко, раніше головний інженер – перший заступник начальника залізниці. Раніше цю посаду обіймав Ігор Гладкіх.

Начальником ДП «Південна залізниця» призначили Миколу Уманця, який до того був першим заступником начальника. Його попередником на чолі відомства був Олександр Філатов.