Гуменюк реконструює Слов’янську ТЕС за 3 мільярди, Жеваго дає 1,5 мільярди на Білоцерківську ТЕЦ
18.06.2014   //  

«Білоцерківська теплоелектроцентраль» та «Донбасенерго» у червні оголосили тендери на реконструкцію своїх потужностей на загальну очікувану суму 4,49 млрд грн.. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фінансування обох реконструкцій передбачено власним коштом замовників. У якості забезпечення пропозицій учасники тендери мають внести в обох випадках по 15 млн грн.

ПАТ «Донбасенерго» планує витратити 3,00 млрд грн. на реконструкцію енергоблоку ст.6 Словянської ТЕС. Його потрібно розділити на енергоблоки №6б та №6а потужністю 330 МВт кожний до квітня 2018 року. Також потрібно виконати комплекс робіт і послуг щодо двох парових котлоагрегатів з ЦКШ (циркулюючого киплячого шару) на надкритичні параметри пари з номінальною паропродуктивністю 1000 т/год. Розкриття пропозицій заплановано на 14 липня.

У січні цього року «Донбасенерго» вже оголошувало тендер на ці роботи, однак він був відмінений через відсутність учасників.

Нагадаємо, Словянська ТЕС знаходиться у 15 км від міста Слов’янськ. У ньому зараз йдуть бойові дії між українською армією та угрупуванням сепаратистських бойовиків, які бажають відділення Донбасу від України.

60,8% акцій «Донбасенерго» належить ПАТ «Енергоінвест Холдинг», основним власником якої є екс-нардеп від Партії регіонів і екс-власник ТОВ «Танталіт» Ігор Гуменюк.Ще 25% лишається у НАК «Енергетична компанія України».

ПАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль» 24 липня проведе торги на реконструкцію Білоцерківської ТЕЦ по частковому переведенню її на спалювання твердого палива (вугілля). Очікувана вартість робіт становить 1,49 млрд грн.

Потрібно впродовж 2014-2018 років виконати комплекс робіт та послуг щодо встановлення парового котлоагрегату з технологією ЦКШ (циркулюючого киплячого шару) з максимальною паропродуктивністю 500т/год з допоміжним обладнанням та обладнання вугільного господарства з паливоподачею.

Акціонерами «Білоцерківської теплоелектроцентраль» є 11 компаній та одна фізична особа. Основні акціонери входять до групи нардепа Костянтина Жеваго: «Фінанси та Кредит Лізинг», СК «Омега», «Росава», «Укртехвуглець», «Промінек».