Проблеми з’явились у рідних банків Клюєвих та Добкіна, вони сподіваються на Нацбанк
17.06.2014   //  

Від початку року тимчасові адміністрації були введені в десять банків. І все більше банків перестають приховувати фінансові труднощі, пишуть Дмитро Гріньков та Олесь Тиква у «Бізнесі».

10 червня з’явилось повідомлення, що керівники і вкладники «Актив Банка» обговорили плани по стабілізації його роботи. У тому числі йшлось про поновлення роботи з картками платіжної системи «МастерКард», збільшення лімітів видачі по карткам, тощо.

Згідно з повідомленням банку, він планує найближчим часом отримати інвестиції від акціонерів та рефінансування Нацбанку.

«Актив Банк» контролювали брати Сергій та Андрій Клюєви. Згодом вони його продали своєму бізнес-партнеру Данилу Волинцю. А у травні 2014 року банк було перепродано групі інвесторів з Великобританії, Росії та Ізраїлю.

«Ця група загадкових інвесторів нібито працює через інвестиційний фонд «Central markets» на фінансових ринках 30 європейських країн», – повідомляє «Бізнес».

Також минулого тижня стало відомо про проблеми у харківському банку «Золоті Ворота». 10 червня банк тимчасово призупинив роботу кас і обмежив видачу готівки до 200 грн. на добу. Установа вже звернулась до Нацбанку за стабілізаційним кредитом у розмірі 100 млн грн.

«Золоті Ворота» пов’язують з колишнім харківським губернатором Михайлом Добкіним. Його батько Марк Добкіна 10 червня вийшов з наглядової ради «Золотих Воріт».

Найбільшими акціонерами банку на початок цього року були «Володимир-Волинська птахофабрика», Яків Кузнєцов, Вадим Вишневський та Євген Черняк.