«Електроважмаш» злив 50 мільйонів рідній фірмі співмешканки свого директора
16.06.2014   //  

ДП «Електроважмаш» 6 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Європейське» на придбання приладів для контролювання фізичних характеристик. Вартість угоди складає 49,94 млн грн. Про це повідомляється у звіті про закупівлю за кошти держпідприємства, опублікованому у «Віснику державних закупівель».

Про які саме прилади йдеться і в якій кількості у звіті не сказано.

Відомо, що раніше власницею ТОВ «Європейське»була Світлана Барілко, у свій час прописана в одній квартирі з Володимиром Глушаковим, директора ДП «Електроважмаш». До листопада 2011 року засновником підприємства «Європейське» значилися Олександр Браславський і Сергій Гусаковський, який був заступником голови тендерного комітету «Електроважмашу» на цих торгах. Пізніше Гусаковський вийшов зі складу засновників і єдиним власником на сьогодні залишився Браславський.

У ВДЗ опубліковано угоди «Електроважмашу» з ТОВ «Європейське» за період з 2009 до червня 2012 року – на загальну суму 19,16 млн грн. Останні два роки звіти про закупівлі «Електроважмашу» не публікувались через закон, яким держпідприємствам було дозволено це робити.

Глушаков був призначений на посаду начальника «Електроважмашу» у березні 2013 року, а з початку 2012 року був виконувачем обов’язків керівника. З 2004 року він працював заступником директора заводу.