Залізничники купили миючого засобу на 2 мільйони у фірми з орбіти свого екс-начальника
15.06.2014   //  

ДП «Південна залізниця» 5 червня уклала угоду з ТОВ «Лоска» на придбання засобів чищення. Вартість угоди складає 2,22 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено засіб рідкий кислотний технічний миючий з дозатором для автоматичного миття рухомого складу на об’єктах залізничного транспорту. Всього мають поставити 14122 кг миючого засобу. Ціна товару складає 157,20 грн./кг.

Власницею фірми «Лоска» до жовтня 2011 року була Галина Мартиненко, потім фірму перереєстрували на директора Павла Лисанця.

Відомо, що Галина Мартиненко є власницею ТОВ «Преміум груп 2010», де директором працює Ірина Батура, партнерка Сергія Канцедала по фірмі «Лотта Плюс». У свою чергу Канцедал був засновником ТОВ «Лотта», працівник якої Олександр Ровенський є партнером Наталії Остапчук, дружини екс-начальника ДП «Південна залізниця» (головний офіс базується у Харкові) Віктора Остапчука, сьогодні народного депутата, який донедавна входив у фракцію Партії регіонів. «Лоска» і «Лотта» отримували щедрі підряди від ДП «Південна залізниця» у часи, коли її очолював Остапчук. За даними держреєстру, на початку червня цього року «Лотта» припинила свою діяльність.