Державі повернули турготель у Новій Каховці, який профспілки привласнили ще в 2001 році
09.06.2014   //  

Суд повернув Фонду держмайна туристичний готель «Нова Каховка», який розташований у місті Нова Каховка по проспекту Дніпровському, 20. Про це свідчить постанова Одеського апеляційного господарського суду від 29 травня.

У 2001 році свідоцтво на право власності на цей готель загальною площею понад 5 тис кв м отримало Херсонське обласне ЗАТ по туризму та екскурсіях «Херсонтурист». У 2009-му «Херсонтурист» продав частину приміщень готелю фірмі «Жемчужина».

Як вказав суд, цей готель є державною власністю і оформлення права власності на нього за профспілковою організацією і приватною фірмою є неправомірним. Розпорядження майном турготелю було можливе лише за згодою Фонду держмайна.

Туристичний готель «Нова Каховка» побудований у 1972 році на кошти Всеукраїнської республіканської профспілкової спілки.

Після розпаду СРСР майно загальносоюзних громадських організацій колишнього СРСР було передано Фонду держмайна.

Єдиним документом, на підставі якого «Херсонтурист» у 2001-му отримав свідоцтво про право власності на готель, був акт від 1999 року про передачу у власність ЗАТ «Херсонтурист» даного об’єкту від Українського закритого акціонерного товариства по туризму та екскурсіях «Укрпрофтур». Будь-яких документів, що підтверджували право власності ЗАТ «Укрпрофтур» на даний турготель надано не було, оскільки турготель був державною власністю.

У 2011 році інженер-реєстратор Каховського БТІ Козинець О.П. була засуджена на два роки умовно за безпідставне оформлення права власності ЗАТ «Херсонтурист» на державний об’єкт нерухомості – турготель «Нова Каховка».

Крім того, рішенням суду по іншій справі визнано недійсним рішення виконкому Новокаховської міської ради від 2001 року, яке стало підставою для видачі свідоцтва про право власності на турготель «Херсонтуристу».

Засновниками ТОВ «Жемчужина» є Ігор Шеховцов і Михайло Гусар, який є головою правління «Херсонтуриста».

99,7% акцій Приватного Херсонського обласного акціонерного товариства по туризму та екскурсіях «Херсонтурист» є ПАТ «Укрпрофтур», основним засновником якого є Федерація профспілок України.

Ігор Шеховцов зараз значиться як директор туристичної бази «Чорномор», що є філією «Херсонтуриста» у смт. Лазурне. Він був директором туристського комплексу «Нова Каховка» протягом 1998-2003 років.