«Ощадбанк» заплатив 2 мільйони за програму, яка економить час на звітність для Нацбанку
07.06.2014   //  

ПАТ «Державний ощадний банк України» 22 травня уклало угоду з ТОВ «Юніті-Барс» на постачання програмного забезпечення вартістю 1,90 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кошти виділено на впровадження та модернізацію програмного забезпечення автоматизованої банківської системи «БАРС Millenium» до 1 вересня 2015 року. Ця програма має зменшити об’єм даних для щоденного резервного копіювання на 60%, збільшити продуктивність роботи ядра на 20% та зменшити час на формування звітності для НБУ на 48%.

На сайті фірми «Юніті-Барс» вказано, що роботи по доопрацюванню програми «БАРС Millenium» у «Ощадбанку» було виконано у лютому 2014 року. Однак які саме то були роботи – не повідомляється.

Фірма «Уніті-Барс» почала отримувати замовлення на програмне забезпечення у 2011 р. Наразі відомо про держпідряди фірми на суму щонайменше 15,68 млн грн.

Наразі компанія записана на Валерія Кондакова, разом з тим донедавна вона належала низці фізосіб.

Однією з найбільших окремих часток володів Юрій Стяжкін, він же донедавна очолював компанію в якості директоравід її заснування у 1996 р. Стяжкін також відомий як співвласник МПП ТОВ «Едвайс», де його партнером є Сергій Тащилкін. Ця людина відома після скандалу з закупівлею Міністерством внутрішніх справ квартир у Криму. У вересні минулого року депутат від «Батьківщини» Геннадій Москаль повідомив, що МВС за бюджетні кошти придбало в Ялті нерухомості на 14 мільйонів гривень. «У грудні 2012 року за вказівкою керівництва МВС було перераховано велику суму грошей на придбання нерухомості приватному підприємцю з міста Ялта, такому собі Тащілкіну Сергію Олександровичу», – повідомив депутат. При цьому гроші Тащилкіну перерахували за один день, але дванадцятьма окремими платежами з метою уникнення тендерних процедур.