Кардаков змусив Міндоходів заплатити 3 мільйони за куплений Клименком сервер
04.06.2014   //  

Суд стягнув з Міністерства доходів і зборів Українина користь ПАТ «Інформаційні комп’ютерні системи» 3,07 млн грн. заборгованості. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 27 травня.

У листопаді 2012 року Державна податкова служба, правонаступником якої є Міністерство доходів і зборів, купила у підприємства сервер за 3,07 млн грн. У грудні товар був поставлений, але гроші за нього податківці не перерахували.

Як пояснило Міністерство доходів і зборів, причиною неоплати сервераа стала відсутність коштів на Єдиному казначейському рахунку.

Суд зобов’язав Міндоходів оплатити товар. Він вказав, що відсутність бюджетного фінансування не може бути підставою для звільнення від оплати. У разі відсутності коштів для оплати замовник був вправі та мав фактичну можливість призупинити виконання умов договору з моменту виявлення відсутності коштів для оплати товару, а не приймати товар.

ПАТ «Інформаційні комп’ютерні системи» контролюється Олександром Кардановим зі списку найбагатших українців-2013 від Forbes.

У 2012 році головою Державної податкової служби, а до лютого цього року і Міністерства доходів і зборів був Олександр Клименко, який після втечі екс-президента Віктора Януковича теж втік з країни і зараз оголошений в розшук. Клименко підозрюється у зловживанні службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків.