Апеляційний суд платить мільйон за офіс рідній фірмі заступника Коломойського
04.06.2014   //  

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд 23 травня уклав угоду з ТОВ «Науково-дослідний проектно-конструкторський інститут механізації праці у чорній металургії» на послуги оренди приміщення. Вартість угоди складає 1,02 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про оренду приміщення для розміщення суду площею 2122,7 м2 за адресою м. Дніпропетровськ, проспект імені Газети «Правда», 29.

Тендер проведено за процедурою закупівлі в одного учасника. Це приміщення винаймається судом більше семи років у зв’язку з відсутністю іншого відповідного приміщення державної чи комунальної власності. Повідомляється також, що в даному приміщенні проведено капітальний та поточний ремонти, облаштовані спеціальні робочі місця, зали судових засідань, проведена телефонна та локальні комп’ютерна мережа – загальна сума витрачених коштів державного бюджету складає близько 375 тис грн. Облаштувати інше приміщення та організувати переїзд у нього суд не може у зв’язку з відсутністю коштів.

Співзасновником НДПКІ «Чорметмеханізація» є ТОВ «Дніпроуніверсал» Людмили Калмикової. Раніше «Дніпроуніверсал» володіли Володимир Горб, депутат Дніпропетровської облради від ВО «Батьківщина» і Вікторія Корбан, сестра заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадія Корбана.

Тендери на оренду судом цього приміщення публікувалися у «Віснику державних закупівель» від 2011 року, наразі сума укладених угод складає 3,41 млн грн.