Рідна фірма екс-завгоспа Кривопішина знову розпиляла 12 мільйонів залізниці
03.06.2014   //  

ДП «Придніпровська залізниця» 27 травня уклало угоди з ТОВ «Сучасні фрікційні системи» на придбання гальмівних колодок. Загальна вартість угод складає 11,90 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

«Сучасні фрікційні системи» належать кіпрській компанії «IT-bestiross limited», що зареєстрована на іншу кіпрську компанію «Zipernot ltd», засновником якої записаний Паріс Гаврілідіс з Кіпру.

Раніше «Сучасні фрікційні системи» називались «Ідея про» і першозасновниками останньої були Євген Тютюшов і Геннадій Політикін, екс-начальник служби матеріально-технічного забезпечення ДТГО «Південно-Західна залізниця». Директором «Сучасних фрікційних систем» сьогодні призначений Євген Тютюшов.

Відомо, що вищезгадана «Zipernot ltd» є також кінцевим власником ТОВ «Транс Систем Лоджистікс». Остання належить до шести компаній, визначених Укрзалізницею на початку 2012 року уповноваженими операторами по оренді державних вантажних вагонів. Як йдеться в ухвалі Центрально-міського суду м. Макіївки від 14 жовтня 2013 року, підприємство «Транс Систем Лоджистікс» має ознаки фіктивності.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів, було ТОВ «Торговий Дім «Енергетичне машинобудівництво» донеччанки Тетяни Грицкевич і Алли Храполович з Вінницької області. Відомо, що на Тетяну Грицкевич була записана частка у ТОВ «Центріндустрія», коли директором там був вищезгаданий Євген Тютюшов.

За даними «Віснику держзакупівель», компанія «Сучасні фрікційні системи» отримала підрядів на суму близько 131,90 млн грн., з них 53,40 млн грн. від ДТГО «Південно-Західна залізниця».

Раніше новопризначений заступник гендиректора «Укрзалізниці» Максим Бланк обіцяв розслідування фактів розтрат бюджетних коштів через приватні фірми на Південно-Західній залізниці.

16 травня Міністерство інфраструктури призначило одного із першозасновників компанії «Сучасні фрікційні системи» і екс-начальника служби матеріально-технічного забезпечення ДТГО «Південно-Західна залізниця» Геннадія Політикіна на посаду голови правління Запорізького електровозоремонтного заводу (ЗЕРЗ).

Найменування товару Кількість Ціна за од., грн.
Колодка гальмівна типу “М” 22000 234,78
Колодка гальмівна типу “С” 13000            199,56
Колодка гальмівна типу “Ф” 16000 216,24
Колодка гальмівна типу “ЧС” 4000 169,752