У Дніпропетровську розіграли 5 мільйонів на дитяче харчування між «халтурниками»
02.06.2014   //  

Відділ освіти Бабушкінської районної у м.Дніпропетровську ради 14 травня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Авіка» на послуги з забезпечення харчування дітей за 5,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено харчування для дітей пільгових категорій:

  • діти під опікою, діти – сироти, діти з малозабезпечених сімей – 146 дітей;
  • учні з багатодітних сімей – 457 дітей,
  • інваліди – 58 дітей,
  • 1-4 класів – 3156 дітей,
  • учні, які відвідують групу продовженого дня – 187 дітей,
  • учні 1-4 класів – 3297 дітей,
  • учні 5-11 класів – 4541 дітей,
  • оздоровлення дітей в пришкільних таборах – 1160 дітей.

Власницею дніпропетровської фірми «Авіка» є Олена Олешко.

У 2011 р. дніпропетровська «Авіка» отримала від Мінсоцполітики, яке очолював дніпропетровець Сергій Тігіпко, контракт на харчування школярів на 70 мільйонів. Пізніше виявилося, що у фірми немає ні обладнання, ні транспорту й людей, щоб виконати умови договору, а після тендеру запропонувала своїм же конкурентам на торгах на субпідряді годувати школярів у півтора рази дешевше.

Окрім того в 2008 р. «Авіка» позбулась місця в харчовому пулі армії через неналежне виконання умов договору, а в жовтні 2010 р. директора фірми притягли до адміністративної відповідальності за ухилення від сплати податків.

Загалом за останні шість років фірма виграла тендерів на 296,08 млн грн.

Єдиним конкурентом «Авіки» на тендері було ТОВ «Контракт продрезерв 5», яка програла з різницею в 7 тис грн. або 0,1%.

Власником фірми «Контракт Продрезерв 5» є Валерій Шмигель. Відомо про скандал довкола харчування школярів в у Новомосковську (Дніпропетровська обл.). Тендери міського управління освіти компанія почала вигравати у 2012 р. І у перший же рік, як повідомляли місцеві ЗМІ, освітяни заявили, що фірма годує дітей неякісно, невідповідно до меню, яке було визначене тендерною угодою, а крім того за завищеними цінами. На офіційну претензію фірма відповіла тим, що керується рецептурою 1985 р. Попри скандал фірма отримує від управління замовлення вже третій рік поспіль. Загалом за останні шість років фірма виграла тендерів на 6,26 млн грн.