Прокуратура скасувала таємничу оренду аеросоляріїв на пляжі «Отрада»
31.05.2014   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Лиманський бріз» і ТОВ «Сонячне коло» повернути комунальному підприємству «Узберіжжя» споруди аеросолярію, розташовані на пляжі «Отрада», 14/2 і 14/3 в Одесі. Про це свідчать постанови Одеського апеляційного господарського суду від 15 травня.

Суди визнали недійсними договори оренди цих аеросоляріїв, які комунальники уклали з фірмами у червні 2013 року на три роки.

Було встановлено, що Департамент комунальної власності Одеської міської ради порушив порядок проведення конкурсу. Зокрема, департамент не розмістив оголошення про проведення конкурсу на своєму веб-сайті, чим фактично було звужено коло потенційних орендарів.

Крім того, департамент провів конкурс і передав в оренду споруди аеросоляріїв, вказуючи більший розмір, ніж вказаний у свідоцтві про право власності. Таким чином департамент передав в оренду об’єкти, права власності на які не мав.

Так, «Лиманський бріз» за договором отримав в оренду аеросолярій площею 81,6 кв м під розміщення бару, а відповідно до свідоцтва його площа становить 43 кв м.

«Сонячне коло» за документами орендувало споруди площею 90,4 кв м під розміщення кафе, а відповідно до свідоцтва – це 49 кв м.

Одеська прокуратура також намагалася повернути споруди аеросолярію, що розташовані на пляжі «Отрада», 14/4, які теж орендує ТОВ «Сонячне коло» для розміщення кафе. Однак, апеляційний суд залишив цей позов без розгляду через неправильно обраного позивача: прокуратура позивалася самостійно, у той час як уповноваженим органом є Одеська міськрада. Зауважимо, що за договором фірма отримала в оренду споруди площею 90,9 кв м, тоді як відповідно до свідоцтва їх площа становить 29,9 кв м.

Засновниками ТОВ «Лиманський бріз» є Ольга Косяк і Руслан Нефідов, який є директором фірми.

ТОВ «Сонячне коло» заснували Наталія Репіна, Леонід Тверезовський і Олександр Ященко. Керівником фірми є Олександр Юзленко.

Олександр Ященко є партнером депутата Одеської міськради Сергія Янченка (позафракційний) по ТОВ «Істов-Інвест» і виробничому підприємству «Елс». У 1990-х одним із засновників останнього був і Тверезовський. Обидві фірми зараз ліквідуються.