Суд змусив рідну фірму нардепа знести базу відпочинку, самовільно збудовану на території заказника
30.05.2014   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Олімпія Інвест» знести самочинно збудовані будинки загальною площею 1184,8 кв м, які знаходяться у лісі на території зоологічного заказника місцевого значення «Виграївський» (Корсунь-Шевченківський район, Черкаська обл.). Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 14 травня.

У листопаді 2003 року фірма купила у Корсунь-Шевченківської райради комунальне майно – оздоровчий спортивний табір «Олімпія» в урочищі «Виграївські дачі». Табір розташований на ділянці площею 1,2 га. Це землі природно-заповідного фонду, які перебувають у постійному користуванні Держлісгоспу.

Протягом 2003-2008 років фірма реконструювала табір, добудувавши нові будинки, і організувала там базу відпочинку. А у 2012 році Виграївська сільрада визнала право власності ТОВ «Олімпія Інвест» на ці споруди.

Зауважимо, що ділянку в оренду на 15 років «Олімпія Інвест» отримала лише на початку 2010 року.

Як вказав суд, вказана ділянка не була відведена під забудову. Більше того, законодавство забороняє будь-яке будівництво на лісовій ділянці, яка є об’єктом природно-заповідного фонду.

ТОВ «Олімпія Інвест» не надало суду доказів наявності у нього погоджень із Держлісгоспом на зведення будівель під час так званої «реконструкції». Також фірма не надала проекту землеустрою щодо відведення ділянки.

Суд визнав незаконним і скасував рішення Виграївської сільради про визнання права власності «Олімпії Інвест» на споруди бази відпочинку, а також зобов’язав фірму знести будівлі.

ТОВ «Олімпія Інвест» на початку листопада 2003 року заснували кияни Віктор Лисенко і Олександр Шишко, а також швейцарець Ендрю Хейвуд Каммiнс.

Протягом 2008-2010 років засновником фірми «Олімпія Інвест» було ТОВ «Панда», яке належить народному депутату Геннадію Бобову. Він був обраний до Верховної Ради від Партії регіонів; у лютому цього року він перейшов до фракції «Економічний розвиток». Протягом 2010-2012 років Бобов був депутатом Черкаської обласної ради.

Протягом 2008-2011 років директором фірми «Олімпія Інвест» був депутат Корсунь-Шевченківської міськради від «Батьківщини» Василь Бабенко.

З 2010 року засновником ТОВ «Олімпія Інвест» був Володимир Ткаченко з Василькова, а зараз – Станіслав Борецький.